In memoriam Krunoslav Kićo Slabinac na Drugom

U povodu smrti Krunoslava Kiće Slabinca, legende hrvatske glazbe i bivšeg saborskog zastupnika, večerašnji program na Drugom posvećujemo njemu.

U 21 sat emitirat ćemo emisiju U dobrom društvu: Kićo Slabinac, a u 21:45 emitiramo koncert U ozračju tambure: Krunoslav Kićo Slabinac uz Tamburaški orkestar HRT-a.


Preminuo Krunoslav Kićo Slabinac
Glazbenik u čijim su interpretacijama zaživjele i do danas ostale brojne  omiljene pjesme, u rasponu od rocka preko zabavnih do narodnih i tamburaških,umro je u dobi od 76 godina, nakon višemjesečnog oporavka od operativnog zahvata.

Serija "U dobrom društvu" emitirana je 1993. i 1994. godine i predstavila je poznate skladatelje, kantautore, pjevačice, pjevače i glazbenike, koji su nezaobilazni dio povijesti hrvatske zabavne glazbe. U emisiji ćemo čuti njihove najpoznatije i najpopularnije pjesme Krunoslava Kiće Slabinca.

Krunoslav Kićo Slabinac i Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda

Od rock-sastava preko festivala zabavne glazbe do tamburaške glazbe, Krunoslav Kićo Slabinac je tijekom karijere duge više od pola stoljeća zaslužan za mnoge omiljene hrvatske evergrine. Hit Zbog jedne divne crne žene priskrbio mu je status jednog od najpopularnijih pjevača nekadašnje države, a nakon što se usmjerio na narodnu glazbu, nezaboravnim izvedbama ovjekovječio je neke od najljepših slavonskih i tamburaških pjesama. Osim sjajnih izvedbi i svestrane glazbeničke osobnosti, publiku privlači i jedinstvenim humorom kojim su redovito popraćeni njegovi nastupi. Uz Tamburaški orkestar HRT-a osjeća se kao kod kuće, pa je zabava zajamčena!


Spomenuti koncert uz Tamburaški orkestar HRT-a, maestra Sinišu Leopolda te gošću Ivanu Kindl, održan 2018. godine, dostupan je i u videoteci platforme HRTi. Prisjetimo se Kiće Slabinca uz omiljene pjesme, u rasponu od rocka preko zabavnih do narodnih i tamburaških…

 

Emisije pratite i preko multimedijske usluge HRTi.