Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Neandertalci iz pećine Kličevica koristili su manje oruđe, nego ono što su ga izrađivali njihovi suvremenici drugdje u svijetu. Znanstvenici pouzdano ne znaju koji je razlog za to, no profesor Ivor Karavanić s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u Minijaturama za radoznale od 12:23, nudi nam neke od mogućih teorija.O aktualnim političkim temama u Oporbenom zarezu govorit će predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš. Emisija je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije. Emisiju uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:48 donosimo priču Mladena Kopjara Plameni obruč.

Nikada nije bilo lako biti pomorac, a nije ni sad. Najbolje to znaju oni koji su za vrijeme lockdowna bili na moru u neizvjesnosti svake vrste. Upravo jednu takvu priču poslušajte večeras U Pomorskoj večeri 20:15, u kojoj govorimo i o emocionalnoj stranu života u pomoračkoj obitelji. Zanimljiva je i priča o koraljnom grebenu na otoku Mljetu, a doznajte i kakvo je stanje na brodarskom tržištu i ima li posla.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Kićo Slabinac
često je gostovao u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja. U 14 sati donosimo snimke razgovara iz tih zajedničkih druženja.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji Europeum-Euroradio od 20 sati možete pratiti snimku koncerta simfonijskog orkestra korejskog radija s djelima Franza Liszta, Frederica Chopina i Petra Iljiča Čajkovskog. Solist je pijanist Dong-Min Lim dok izvedbom ravna Alexander Lazarev.Glazbu za orkestar i elektroniku Jacksona Greenberga s albuma First Light, objavljenog u ožujku ove godine, poslušajte u Americani od 23:30.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.