Serengeti: Egzodus

20. studenoga na HRT – HTV 2 u 23:05

Dokumentarna serija prati međusobno isprepletene priče iz života životinja u savani tijekom jedne godine.

Vidjet ćemo netaknuti kutak Serengetija u srcu Afrike. Pratit ćemo dramatični svakodnevni život životinja i emocionalne trenutke s kojima se suočavaju. Upoznajte usamljenu lavicu prognanu iz čopora, strastvenog babuna koji očajnički pokušava pridobiti izgubljenu ljubav i nestašnu obitelj mungosa koja traži besplatni ručak. Pune smiješnih, tužnih i napetih trenutaka, njihove uzbudljive pustolovine držat će vas prikovane za ekran.

Revolucionarne snimateljske tehnike i izvorna glazba dovest će vas u srce zbivanja. Serija Serengeti približava nam stvarne dramatične događaje i prikazuje ih očaravajuće detaljno.

Nagrađivani britanski glumac John Boyega kao narator približit će nam uzbudljive događaje iz svakodnevice jedinstvenih stanovnika savane. Ljubav i gubitak, ljubomora i suparništvo, tragedija i trijumf izmjenjuju se u srcu ove legendarne zemlje.

5. epizoda Egzodus
Sušna sezona došla je u Serengeti. Za neke životinje to je najteže razdoblje, drugima pak donosi obilje hrane. Suša pretvara pojilišta u smrtonosne zamke za krda, ali za lavove to je dar. Kali i njezini lavići napokon mogu mirno živjeti u okrilju čopora. Jasari i njegov čopor divljih pasa pod opsadom su hijena koje predvodi Zalika. Moraju poučiti mladunce kako da se obrane, jer inače neće opstati. Crnogrivi lavovi opet se vraćaju i ubijaju dvije mlade hijene. To je tek početak krvavog pohoda.

Babun Bakari živi u progonstvu, ali vidi kako predvodnik zlostavlja njegova posvojenog mladunca. Kada velika oluja izazove razoran požar, divlji psi ostanu odvojeni od štenaca i daju sve od sebe da ih spase. Kad požar zaprijeti babunima, Bakari se vraća po mladunca. Crnogrivi lavovi napadaju čopor i Kali opet mora bježati. Dok se vatra širi sušnim Serengetijem, pitamo se tko će preživjeti i kako se zemlja uopće može oporaviti.

Dokumenarnu seriju SERENGETI producirale su kompanije XIX Entertainment i John Downer Productions.