Poseban radijski program na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Hrvatski radio na 1. programu u srijedu 18. studenoga emitirat će prigodni program, uz detaljno izvještavanje u svim svojim informativnim emisijama.Nakon Jutarnje kronike, od 7:30 do 8 sati iz Vukovara emitirat ćemo emisiju U mreži Prvog posvećenu žrtvi Grada heroja, ali i njegovoj budućnosti. Gosti su  ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Daniel Rehak. Govorit ćemo o epidemiološkom okviru u kojem se ove godine obilježava dan sjećanja, uobičajenim podjelama koje prate svaku vukovarsku obljetnicu te mogućnostima da se grad razvija. Kroz Mrežu vas iz Vukovara na Dan sjećanja vodi urednik Davor Lončarić.

➡️ Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Od 8:05 u programu je emisija A sada Vlada, izravno iz HRT dopisništva Vukovar, u kojoj gostuje potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved. Emisiju uređuje i vodi Miruna Kastratović. Nakon toga slušateljima donosimo novo izdanje emisije Civilno društvo Barbare Vid u kojoj govorimo o socijalnoj samoposluzi u Vukovaru i programima pomoći stanovnicima Vukovara.Od 9 sati budite uz Hrvatski radio jer tada kreće posebna emisija uoči prijenosa Kolone sjećanja te uz naše reportere od 10 do 12 sati koji će pratiti Kolonu od Nacionalne memorijalne bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Od 12:30 prenosimo i misu s vukovarskoga groblja koju će predvoditi vrhbosanski nadbiskup monsinjor Vinko Puljić.Nakon Dnevnih novosti i javljanja reportera iz Vukovara i reportaža iz Grada heroja, te javljanja iz Škabrnje, od 15:30 do 16 sati emitirat ćemo specijalnu emisiju posvećenu tragediji Vukovara urednice Željke Bačić.Nakon najnovijih vijesti, javljanja iz Vukovara i Škabrnje u informativnu emisiju Aktualno u 17, od 17:30 do 18 sati emitirat ćemo specijalnu emisiju posvećenu tragediju u Škabrnji urednika Vladimira Šetke.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. na programima HTV-a

Radijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.