A Porina dobiva... Đorđe Novković

22. studenoga na HRT – HTV 1 u 20:10

- Nitko ne može napisati bolju pjesmu za Mišu od mene, izjavio je legendarni skladatelj Đorđe Novković, čovjek koji je ispisao povijest hrvatske zabavne glazbe, najplodniji autor toga glazbenog izraza kojeg je Hrvatska imala.

Između više od 2500 pjesama, napisao je Mišine i mnoge druge uspješnice za Srebrna krila, Severinu, Željka Bebeka, Gabi Novak, Nedu Ukraden, Dalibora Bruna, grupu Pro Arte, Duška Lokina, Vladu Kalembera, Jasnu Zlokić, Daniela Popovića, koje i danas oduševljeno pjevaju stotine tisuća ljudi.

Pred nama je priča o fascinantnom opusu, bogatoj karijeri i nevjerojatnom osjećaju za ono što publika želi čuti, manje poznatim pojedinostima njegovog života, te podsjetnik na pjesme uz koje su mnogi odrastali, slavili, zaljubljivali se, kao i činjenica da su uz Đorđu učili i stasali kasnije poznati skladatelji.

Suradnja Unisona i HRT u dokumentarnom serijalu A Porina dobiva..., ovaj put nam donosi prvi dokumentarni film o velikom Đorđu!

Redatelj i scenarist je Toni Volarić, a urednica Lejdi Oreb.
Film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a nakon emitiranja moći ćete ga pronaći i u videoteci spomenute platforme, gdje se nalaze dosad emitirani nastavci serijala.