Nesreća: Požar u rodilištu

23. studenoga na HRT – HTV 1 u 20:10

Druga sezona dokumentarne serije Nesreća donosi šest novih slučajeva prometnih i drugih katastrofa na području Hrvatske.

Serija započinje epizodom o iskakanju nagibnog vlaka u Rudinama 2009., a slijede slučaj sudara školskog autobusa i vlaka u Pojatnom 1989., eksplozija minskih sredstava na plaži Vergarola u Puli 1946., avionska nesreća na Krku 1971. u kojoj je stradao hrvatski pjesnik Josip Pupačić, rudarske nesreće u Raši i Labinu 1940-ih koje su odnijele gotovo 300 života te požar u riječkom rodilištu 1975. u kojem su stradale 23 bebe. O slučajevima iz "prve ruke" govore svjedoci, istražitelji, žrtve i najbliži članovi obitelji, suci, odvjetnici, optuženici i drugi. Serija sadrži i asocijativne igrane dijelove.

Posljednja epizoda: Požar u rodilištu

    
U rano jutro 28. ožujka 1975. godine na ginekološkom odjelu riječke bolnice "Dr. Zdravko Kučić" došlo je do požara u sobi u kojoj su stradale 23 bebe. Liječnici, roditelji izgubljenih beba, vatrogasci i drugi sjećaju se stravične noći kakvu Rijeka ne pamti, otkrivaju kako je svatko sa svoje strane doživio nesreću, saznajemo što je do nje dovelo, ali i kako je taj događaj odredio budućnost nesretnih roditelja te razvoj rodilišta u Rijeci.

Scenarist i redatelj je Arsen Oremović, direktori fotografije su Raul Brzić i Kristijan Burlović, dok glazbu potpisuje Toni Starešinić. Producentica je Maja Vukić.

Produkcija:  Izazov 365 za HRT
Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a nakon emitiranja epizodu ćete moći pronaći u videoteci spomenute platforme, gdje se nalazi i prva sezona.