Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. govorimo u emisiji U mreži Prvog od 7:30. Gosti su ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Daniel Rehak. Govorit će o epidemiološkom okviru u kojem se ove godine obilježava Dan sjećanja, uobičajenim podjelama koje prate svaku vukovarsku obljetnicu te mogućnostima da se grad razvija. Kroz Mrežu vas iz Vukovara na Dan sjećanja vodi urednik Davor Lončarić.U emisiji A sada Vlada od 8:05 na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje gostuje potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved. Emisiju iz Vukovara uređuje i vodi Miruna Kastratović.


Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Poseban radijski program na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Od 9:05 budite uz Hrvatski radio jer tada kreće posebna emisija uoči prijenosa kolone sjećanja te uz naše reportere od 10 do 12 sati koji će pratiti kolonu od Nacionalne memorijalne bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Od 12 sati i 30 minuta prenosimo i misu s vukovarskoga groblja koju će predvoditi vrhbosanski nadbiskup monsinjor Vinko Puljić.

Od 15:30 pripremili smo posebnu emisiju posvećnu tragediji Vukovara, a od 17:30 emisiju posvećenu tragediji u Škabrnji.


Foto: Dario Njavro za HRT

Big band Jugozapadnog njemačkog radija jedan je od četiri izvrsna njemačka radio orkestra koji stalno djeluju. Šef dirigent orkestra je Klaus Wagenleiter. U emisiji Po vašem izboru od 16:05 čut ćete popularne skladbe iz tzv.big band ere za emisiju Njemačkog radija Era swinga.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Senke Dodig KAKO JE NASTALA TUŽNA VRBA.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 govorimo o Vukovaru u književnim djelima Pavla Pavličića te arheološkim istraživanjima Aleksandra Durmana na području Vučedola. Govorimo i o projektima koje je pokrenula Udruga žena Vukovar pomoću kojih stariji Vukovarci dobivaju odgovarajuću skrb, a mlađima se otvaraju perspektive za ostanak u gradu.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U Fotosintezi od 12:35 na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara imamo prigodnu emisiju uz poruke naših slušatelja.

Tema emisije Ovo malo duše od 18:35 je 30.obljetnica Centra za duhovnu pomoć, u kojem je od osnivanja prvog Centra za hagioterapiju, pod vodstvom osnivača prof. Tomislava Ivančića, utemeljitelja Zajednice Molitva i Riječ te Seminara za Evangelizaciju crkve, Evanđelje svjedočilo tisuće osoba.


 Hagioterapijom se pomaže u duhovnom ozdravljenju u različitim teškoćama; depresije, strahova, boli, smrti bliske osobe, gubitku smisla življenja. U emisiji govore Ivica Lovrić, predsjednik Centra za duhovnu pomoć, te Lana Poljak Branisavljević i Štefica Kleončić, hagioasistentice.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u ciklusu Izlog sadašnjice donosimo recentne snimke s izdanja festivala Dani Arva Pärta održanog u rujnu ove godine. Koncert otvorenja ugostio je Estonski nacionalni simfonijski orkestar koji je pod ravnanjem Tõnua Kaljustea praizveo novu verziju Pärtove skladbe iz 1976. godine, Wenn Bach Bienen gezüchtet hätte. U drugome dijelu emisije donosimo Kaljusteove interpretacije Pärtovih zborskih skladbi.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. na programima HTV-a

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

U 21:35 prikazujemo dokumentarac Ostoja, snimljen 2007. godine. Priča je to o akademskom kiparu Tomislavu Ostoji kao umjetniku, ali i kao tragičaru, koji je u vrlo kratko vrijeme ostao bez sina i supruge. U svojoj tragediji dušu je liječio radom. Tako je njegov monumentalni križ postavljen na groblju u Vukovaru 2000. godine, a skulptura Slomljeno srce postavljena je pred bolnicom u Vukovaru.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.