Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Johna Mayalla nazivaju Kumom britanskog bluesa. Kroz njegov prateći sastav prošli su vrhunski glazbenici koji su kasnije ostvarili uspješne solo karijere. Danas u emisiji Po vašem izboru od 16:05 donosimo izbor pjesama s albuma Spinning Coin.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U Religijskom forumu od 18:05 bit će riječi o projektu i nagradi Mali svjetionik, kojima je cilj ukazati na važnost malog čovjeka i poručiti da se poštenje isplati. Donosimo izjave dobitnika i organizatora koji već treću godinu nagrađuju najradnika Hrvatske.Nagrada Mali svjetionik nosi ime dr. Dražena Glavaša i dodijeljena je na virtualno održanoj liderskoj konferenciji Global Leadership Summit, o kojoj govore sudionici.

Donose li lokalni izbori u BiH promjene na političkoj sceni u toj zemlji? 29. obljetnica pada Vukovara obilježena među Hrvatima diljem svijeta. Državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas govori o iseljenim Vukovarcima, njihovom vezom s rodnim gradom te donacijama iseljeništva za obnovu Vodotornja. O svojim vukovarskim ratnim danima govori voditelj hrvatske katoličke župe Blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu i nekadašnji gvardijan vukovarski fra Zlatko Špehar.Predstavljamo prvi slavonski film Adam o stradanju djece u Domovinskom ratu i knjigu Za Hrvatsku moje bake autora američkog Hrvata Michaela Palaicha. Kakav je status hrvatskih branitelja u odnosu na onaj američkih ratnih veterana? Udžbenik hrvatskoga jezika Šestica najbolji je u Europi. Hrvatska književnica Maša Kolanović dobitnica Europske nagrade za književnost. Poslovna konferencija Meeting G2 ove godine održana virtualno. Brazilski dani u Puli – poveznica između dviju zemalja i kultura. Budite uz ovotjednu emisiju Hrvatima izvan domovine od 20:15 do ponoći na Glasu Hrvatske i Prvom programu Hrvatskoga radija.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 12:35 U Homo sapiensu poslušajte kako roditelji pokušavaju pomoći svojoj devetogodišnjoj kćeri učeći s njom i pišući zadaće.Tema je to novog i već nagrađenog dokumentarnog filma Povuci potegni koji je progovorio o obrazovnom sustavu i izazvao veliku pozornost. Gost emisije ovoga četvrtka autor je filma, hrvatski redatelj Neven HitrecTreći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti Tribinu Trećeg programa koja se realizira iz studija Bajsić na Prisavlju s temom Domovinski rat i književnost. Gosti su Ratko Cvetnić, Sanja Nikčević i Tomislav Šovagović. Moderator je Matija Štahan.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.