Velečasni Brown: Manje od dva zla

23. studenoga na HRT – HTV 1 u 15:55 (12)

Simpatični velečasni Brown rješava tajanstvene zločine u sanjivu selu Kemblefordu.

U Engleskoj smo pedesetih godina 20. stoljeća, u provinciji punoj malenih sela, seoskih župnih crkava i velikih ladanjskih kuća. Serija se temelji na pripovijetkama G. K. Chestertona, a u svakoj epizodi velečasni Brown istražuje zločin na sebi svojstven način, oslanjajući se na intuiciju i psihologiju. Zagonetnomu svećeniku pomažu ozbiljna župna tajnica gđa McCarthy i buntovna Bunty, crna ovca jedne od najuglednijih obitelji u Britaniji.

U ovoj će sezoni velečasni Brown istraživati sumnjivu smrt u domu umirovljenika, a partija boćanja brzo će izmaknuti nadzoru kad igralište postane mjesto zločina. Zanosna mondenka ledi Felicia Montague vratit će se u Kembleford i uplesti se u opasan odnos sa sovjetskim špijunom. A kad Katherine Corven neočekivano izađe iz zatvora, ta neprijateljica iz prošlosti doći će se osvetiti velečasnomu Brownu.

U 6. epizodi  Manje od dva zla, u želji da pokaže kako je uključen u aktivnosti svoje zajednice, inspektor Mallory pridruži se Kemblefordskom boćarskom klubu. Christina Worcester, klupska tajnica, upozna Malloryja s mjesnim igračima Rogerom, Shirley i Christininim mužem Ericom. Alec Frobisher izađe na tratinu gdje se Shirley, na Rogerovo razočaranje, smjesta oduševi njegovim šarmantnim bratom. Mallory sjedne pokraj tratine gdje ga velečasni Brown i Bunty poslije zateknu kako drijema s knjigom.

Dok se boćari okupljaju, Shirley se pojavi sa stražnje strane klupske kuće u suzama i snažan vrisak prene Malloryja. Alec je pronađen zadavljen i, budući da je Mallory, strogo uzevši, sumnjiv, novi inspektor dođe u istragu. Ali je li velečasni Brown skloniji manjem od dva zla?

U seriji FATHER BROWN 6 glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (ledi Felicia).