Snaga ljudskog duha u serijalu Free Spirits

19. studenoga na HRT – HTV 2 u 18:15

Oni su kreativni, oni su neustrašivi, oni žive i stvaraju po svom. Beskopromisno, bez zadrške, posve otvoreno i uvijek u suprotnosti s očekivanjima svoje okoline. Oni su Free Spirits.

HRT i koprodukcijski partneri okupljeni pod okriljem EBU-ove stručne skupine za multikulturu predstavljaju serijal Free Spirits o običnim, a opet posve neobičnim ljudima koji su se usudili boriti za svoje ideje, svladati strahove, pronaći nove načine komunikacije i ispričati svoje priče.

Od osobenjaka s portugalskih otoka u Atlanskom oceanu, preko inspirativnih priča iz Nizozemske i Hrvatske do dirljivih i fascinantnih sudbina iz Bangladeša, Free Spirits govore o snazi ljudskog duha i vječnoj potrazi za slobodom.Free Spirits nas vodi u portugalsku Ponta Delgadu, Antwerpen i Ljubljanu.

Nakon školovanja i rada širom svijeta, Francisco se vratio na Azore odlučan obračunati se s mediokritetima koji žive na europskim subvencijama. Njegovo je oruđe hip-hop a prostor komunikacije društvene mreže.

Samira piše autobiografiju o odrastanju u strogoj muslimanskoj obitelji i svojoj čežnji za slobodom. Danas živi svoju slobodu, no je li cijena previsoka?

Mohamed, pisac i izdavač iz Sirije, svoj je rodni Alepo morao napustiti 2016. Slobodu je našao u Ljubljani zatečen novim "diktatorom" - novcem koji suptilno i bez okova kontrolira ljudski duh.

Autori su Bruno Correia, Rishi ChammanJasna Hribernik. Izvršni producent serijala je Erik Hogenboom, a urednica Daniela Draštata.

Free Spirits, serijal od petnaest kratkih dokumentarnih filmova, HRT premijerno je prikazan u HD razlučivosti na multimedijskoj platformi HRTi  #EBUfreespirits.