Romano Bolković - 1 na 1: Dr. Aziz ef. Hasanović

25. studenoga na HRT – HTV 1 u  20:10 - talk show

Gost ovotjednog talk showa je dr. Aziz ef. Hasanović, muftija Mešihata IZ u Hrvatskoj.

S muftijom Hasanovićem razgovaramo o nedavnim događajima u Beču, Parizu i Nici, koji su ponovno aktualizirali pitanje terorizma, ali u kontekstu toga pitanje islama, muslimana u Europi, a time i migracija.

Bit će riječi i o tome kako komentira današnju situaciju muslimana u Europi i kod nas, o inicijativi Austrije, Njemačke i Francuske o osnivanju Instituta za obuku imama pri EU te tome koliko to može pomoći boljem i sigurnijem europskom ozračju.

Također, govorit će i o nedavnim susretima s dopredsjednikom Vlade Miloševićem, ministrom vanjskih i europskih poslova dr. Grlić-Radmanom, veleposlanicima Azerbejdžana, Turske, Irana, vatikanskim nuncijem, veleposlanikom Španjolske, gradonačelnikom Pule te susretom s premijerom Plenkovićem te temama tih razgovora itd. 

Dr. Aziz ef. Hasanović rođen je u Osmačama kod Srebrenice. Gazi Husrev-begovu medresu je završio 1984. godine, a na Fakultetu islamskih znanosti diplomirao 1988. i magistrirao 2007. Doktorirao je 2009. Svoj rad počeo je imamskim poslom u srebreničkom džematu Osatica. Početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu odlazi u Hrvatsku gdje je 1992. imenovan za glavnog zagrebačkog imama. Na toj funkciji ostaje do 1998. godine kada postaje pomoćnik predsjednika Mešihata za vjerska, prosvjetna, vjeronaučna i kulturna pitanja. Godine 2005. imenovan je za direktora Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj, a 2012. za predsjednika Mešihata IZ u Hrvatskoj i tu funkciju obnaša i danas.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.