Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Zašto je SDP kritičan prema Vladinom proračunu za 2021. godinu? Jesu li dovoljne strože mjere protiv koronavirusa koje najavljuje Nacionalni stožer za civilnu zaštitu? Kako se SDP priprema za lokalne izbore i hoće li podržati zajedničkog kandidata oporbe protiv Milana Bandića? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05 u kojem je gost predsjednik SDP-a Peđa Grbin.U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Rijeci vodimo vas na Lošinj gdje nas dočekuje bivši ministar turizma Gari Cappelli s kojim smo razgovarali o slobodnim danima koje provodi na otoku ali i budućim investicijama koje će znatno unaprijediti kvalitetu života na otoku. Zatim smo doznali detalje o ovogodišnjem Najljepšem Adventu uz more, onom opatijskom, od direktorice TZ Opatije Suzi Petričić.U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 govorimo o prijedlogu proračuna za 2021. godinu, predstavljenu u četvrtak u Saboru. U ime Samostalne demokratske srpske stranke Dragana Jeckov rekla je da će SDSS prijedlog proračuna podržati i pozdravila što se nastavlja potpora razvoju područja koja naseljavaju pripadnici nacionalnih manjina i obrazovanju nacionalnih manjina.Rusi na Balkanu – stogodišnjica ruske emigracije u Hrvatskoj, 1920. - 2020. - naziv je to međunarodne znanstvene konferencije u organizaciji Hrvatskog instituta za povijest. O održanoj konferenciji i ruskoj emigraciji u Hrvatskoj ispričat će organizatorica, Zdravka Zlodi. Suorganizator konferencije je i Rosotrudičenstvo u Hrvatskoj, a kakva je uloga, koji su ciljevi i aktivnosti te organizacije u našoj zemlji reći će voditeljica, Natalija Jakimčuk. Poslušajte i priče potomaka ruskih emigranata u Hrvatskoj koji kažu: naša veselja su ruska, naše tuge su ruske! 


Foto: Dario Njavro za HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o etnosastavu Šćike i slušati glazbu u njihovoj izvedbi. Razgovarali smo sa Zoranom Karlićem, glavnim vokalom tog etnosastava.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 premijerno ćete čuti priču Tamare Bakran Janja piše zadaću.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadržaje Drugog programa (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete slušati snimku opere Traviata Giuseppea Verdija održane u Grand Theatreu u Bordeuxu, 17. rujna ove godine. Od solista izdvajamo sopranisticu Rachel Willis-Sorensen i tenora Benjamina Bernheima. Zborom Nacionalne opere iz Bordeauxa i Nacionalnim orkestrom iz Bordeaux ravna Paul Daniel.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.