Puls

26. studenog na HRT – HTV 1 u 21:05 

U Pulsu pogledajte:


O smrti nerado razmišljamo. Iako je dio života. Neminovnost. Ipak, pod sadašnjim pritiskom virusa, možda češće pomislimo kakav kraj života želimo i koliko na to možemo utjecati. Imamo li pravo donijeti odluke vezane uz naše liječenje za koje smatramo da će nam jednom možda umanjiti patnje? Trebamo li i to pitanje jasnije zakonski regulirati? Odgovore je potražila Tina Šimurina.

Cyber-kriminalci sve su kreativniji. U doba krize, koju je izazvala pandemija, raste rizik od raznoraznih prijevara. Istraživanja pokazuju da su trenutačno najbrojnije upravo kibernetičke, odnosno zloporabe u virtualnom svijetu. Marijana Podgorelec istražila je možemo li se zaštititi i kako to učiniti.

Proteklih godina mnoge smo televizijske minute posvetili odlasku ljudi iz Slavonije, gledali autobuse pune mladosti koja napušta gradove i sela. No nas je zanimala druga priča, ona o ljudima koji su ostali. Barbara Majstorović saznala je zašto su neki jednostavno izabrali Brod.

I nas je uhvatila zlatna groznica. Bili smo u potrazi za gotovo najčišćim prirodnim zlatom na svijetu. Na rijekama Dravi i Muri nekada su mnogi ispirali zlato i tako prehranjivali obitelji. Danas tek pokoji zlatar čuva sjećanje na ovu tradiciju, da se ne zaboravi. A za Puls priču donosi Miro Branković.
 

Voditeljica i urednica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja