Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Selo Petrovci, u općini Bogdanovci okupirano je 1. listopada. Do tada bilo je poznato kao selo koje je hranilo vukovarsku bolnicu. Nakon okupacije, kuća do osnovne škole za mnoge je stanovnike bila mjestou kojem su proživjeli najteže dane, zvali su je Plavi podrum. Stoga u današnjoj emisiji Prva crta od 9:30 govorimo o Petrovcima u Domovinskom ratu.Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Teška su vremena... za sve, pa i za muzeje. O tome kako se oni nose s pandemijom, kolika im je posjećenost, koliki su im gubitci, kako se snalaze i hoće li dosadašnji običaj posjećivanja izložbi naposlijetku "izumrijeti" - poslušajte u emisiji Umjetnost u mreži od 12:30.

U Hrvatskom državnom arhivu čuvaju se dokumenti, fotografije i dnevnici dr. Andrije Štampara, čovjeka po mnogočemu osobitog, liječnika koji je cijeli svoj život posvetio promicanju ideja socijalne medicine i praktičnom radu na organizaciji zdravstvenog sustava koji se temelji na načelu - zdravlje za sve.Bio je stručnjak svjetskoga ugleda, jedan od osnivača Svjetske zdravstvene organizacije, i njegova stvarna ostavština ni izbliza ne stane u 21 arhivsku kutiju. No, hoće li nam one, barem malo pomoći shvatiti tko je bio ovaj humanist goleme energije i što ga je pokretalo i motiviralo? O tome govorimo u emisiji Poveznice od 13:10.

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji predstavit ćemo odabrane pjesme pjevačice Vanne.U Melodijama s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U ciklusu Oda-birano od 18:15 uz 70. obljetnicu Gradskoga kazališta Komedija donosimo dokumentarno-glazbenu fantaziju Sedamdeset godina KOMEDIJE u razgovoru Talije i Melpomene. Dokumentarno-glazbena fantazija autora Davora Schopfa, sastavljena je od sjećanja dviju muza i dokumentarnih zapisa razgovora s kazališnim umjetnicima u emisijama Hrvatskoga radija: Lili Čaki, Sandom Miladinov Langerholz, Nevenkom Petković Sobjeslavski, Lelom Margitić, Vladom Štefančićem, Richardom Simmonellijem, Tomislavom Uhlikom, Alfijem Kabiljom i Sandrom Bagarić.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 premijerno možete čuti priču Ivana Tomičevića Pošta za patuljke.

U večernjem programu Uvijek Prvi - kultura od 20:15 prisjetit ćemo se glumca Mustafe Nadarevića i emitirati razgovor snimljen s njim 2017. godine u povodu nagrade Vladimir Nazor za životno djelo. Od 21 sat analiziramo igrani film Tesla, doznajemo više o slikarskoj dionici Otta Antoninija, govorimo o izložbi Tipografske crtice i pozivamo vas da se uključite u akciju Želim ti osmijeh.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 19 sati poslušajte emisiju Linija povjerenja, koja se bavi problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, a gosti su psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 18 sati u terminu Radio drame emitiramo djelo Branka Maleša Partner u krivnji. Glavni junak, ostarjeli, bivši policajac, provodi sate u kvartovskom kafiću kao da mu je to dnevni boravak, te u njemu upoznaje Eli, frizerku sa zagorskih brega koja je došla u veliki grad potražiti mladost.Kako se u Elinom krevetu zateklo ubijeno tijelo mlađeg muškarca, tobožnja je istraga glavnog junaka. Tobožnja zato jer je on sam - ubojica.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.