Velečasni Brown: Ples smrti

24. studenoga na HRT – HTV 1 u 15:55 (12)

Simpatični velečasni Brown rješava tajanstvene zločine u sanjivu selu Kemblefordu.

U Engleskoj smo pedesetih godina 20. stoljeća, u provinciji punoj malenih sela, seoskih župnih crkava i velikih ladanjskih kuća. Serija se temelji na pripovijetkama G. K. Chestertona, a u svakoj epizodi velečasni Brown istražuje zločin na sebi svojstven način, oslanjajući se na intuiciju i psihologiju. Zagonetnomu svećeniku pomažu ozbiljna župna tajnica gđa McCarthy i buntovna Bunty, crna ovca jedne od najuglednijih obitelji u Britaniji.

U ovoj će sezoni velečasni Brown istraživati sumnjivu smrt u domu umirovljenika, a partija boćanja brzo će izmaknuti nadzoru kad igralište postane mjesto zločina. Zanosna mondenka ledi Felicia Montague vratit će se u Kembleford i uplesti se u opasan odnos sa sovjetskim špijunom. A kad Katherine Corven neočekivano izađe iz zatvora, ta neprijateljica iz prošlosti doći će se osvetiti velečasnomu Brownu.

U 7. epizodi PLES SMRTI Oliver prekine Alexanderov i Lucyn plesni tečaj govoreći Alexanderu da će mu, ako pobijedi na plesnom natjecanju, reći tko ga je oslijepio. Ledi Rose Dalton, vlasnica kuće u kojoj se održava natjecanje, pokaže prostor velečasnomu Brownu, gđi McCarthy i Bunty. Primijetivši Alexandera na drugoj strani dvorane, Bunty mu priđe da zaplešu.

Merryn, Oliverova plesna partnerica, raspakira svoje stvari pri čemu joj pomogne Lucy usput se razmećući svojom novom ogrlicom. U dvorani Lucy prekine Alexandera i Bunty kako bi vježbali, no Oliver primijeti ogrlicu i počnu rasti tenzije. Lucy srdito izađe i, kad je sljedeći put vide, ležat će probodena srca u lokvi krvi.

U seriji FATHER BROWN 6 glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (ledi Felicia).