Velečasni Brown: Bič za kažnjavanje

25. studenoga na HRT – HTV 1 u 15:55 (12)

Simpatični velečasni Brown rješava tajanstvene zločine u sanjivu selu Kemblefordu.


U Engleskoj smo pedesetih godina 20. stoljeća, u provinciji punoj malenih sela, seoskih župnih crkava i velikih ladanjskih kuća. Serija se temelji na pripovijetkama G. K. Chestertona, a u svakoj epizodi velečasni Brown istražuje zločin na sebi svojstven način, oslanjajući se na intuiciju i psihologiju. Zagonetnomu svećeniku pomažu ozbiljna župna tajnica gđa McCarthy i buntovna Bunty, crna ovca jedne od najuglednijih obitelji u Britaniji.

U ovoj će sezoni velečasni Brown istraživati sumnjivu smrt u domu umirovljenika, a partija boćanja brzo će izmaknuti nadzoru kad igralište postane mjesto zločina. Zanosna mondenka ledi Felicia Montague vratit će se u Kembleford i uplesti se u opasan odnos sa sovjetskim špijunom. A kad Katherine Corven neočekivano izađe iz zatvora, ta neprijateljica iz prošlosti doći će se osvetiti velečasnomu Brownu.

U 8. epizodi BIČ ZA KAŽNJAVANJE Sefton Scott poželi dobrodošlicu roditeljima, učenicima i učiteljima na svečanost dječačke škole Kemble Martyrs. Bunty se poželi utrkivati s jajetom u žlici, a gđa McCarthy pristane natjecati se s njom. Na putu prema stolu s kolačima velečasni Brown upozna učenicu iz susjedne djevojačke škole May Lewis koja zgrabi posljednja tri kolačića.

Iako bi trebao biti najbolji, Seftonov unuk Daniel Gates podbaci u kriketu, no gđa McCarthy briljira u utrci s jajetom u žlici i odnese nagradu. Za to vrijeme zamjenik ravnatelja škole Philip odšulja se sa Sheilom, zamjenicom ravnateljice susjedne ženske škole, no na svoj užas zateknu May na podu krvave glave.

U seriji FATHER BROWN 6 glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (ledi Felicia).