Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

28. studenoga na HRT – HTV 4 u 18:25

U doba obveznog socijalnog distanciranja, slobodno se približite svome televizoru i pogledajte najnovije slike iz srednje Europe ovoga vikenda. Teme su opet raznovrsne i zanimljive:

Antičku Salonu, metropolu rimske provincije Dalmacije, održava splitski Arheološki muzej – najstarija muzejska ustanova u Hrvatskoj. Uz 200-tu obljetnicu njegova osnutka, iz Solina stižu glasovi o samoodrživosti vrijednoga lokaliteta.

Posljednja subota u studenom praznik je za ljubitelje prirode u mađarskoj Tati: doček divljih gusaka sa Sjevera. Ovaj put je to zapravo nostalgični pogled unatrag, jer je jubilarni 20. susret na Starom jezeru otkazan zbog koronavirusa.

Rijeka Mura bitno mijenja karakter na putu kroz tri države: od gorske bujice u austrijskim Turama do širokoga nizinskog izljeva u Dravu. Ljudi koji uz nju žive istodobno je vole i koriste, nekad im izaziva strah, no uvijek poštovanje.

Christian Döß
iz Augsburga svira saksofon – nekad sam, nekad u bendu. To mu je najdraže u životu, pa je svoj hobi pretvorio u profesiju: postao je stučnjak za popravak vrijednih starih saksofona.

U srcu karnijskih Alpa obnovljen je stoljetni običaj rukovanja crkvenim zvonima. Ali, uz jednu važnu novost u toj navadi, dosad rezerviranoj za muškarce – osnovana je udruga zvonarica.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić

Reprizno izdanje emisije možete pogledati u nedjelju u 15:05 i u 3:30.

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.