A Porina dobiva...4M

29. studenog na HRT – HTV 1 u 20:10

4M - prvi boy band na ovim prostorima! Pjevali su Beatlese prije Beatlesa, utemeljili su televizijski zabavni program, pjevali na brojnim inozemnim turnejama, od Londona do Sjedinjenih Država, bili su nevjerojatno popularni, predstavljali bivšu državu na Euroviziji.
Šezdesetih godina prošlog stoljeća!

Upravo njihovu karijeru prati novi dokumentarni film "A Porina dobiva..." i otkriva kako su ih prepoznavali na ulici ili u banci, koliko su stotina pisama obožavateljica dobivali, kako su u Madridu postigli uspjeh na Euroviziji.

Film donosi danas nezamislive početke glazbenih i zabavnih emisija tadašnje Televizije Zagreb, snimane u prostoru današnje Tvornice kulture u koju je ekipa i dovela sve članove legendarnog benda koji su još uvijek među nama.

Ivica Krajač, Miro Ungar, Željko Ružić, nažalost već pokojni Branko Marušić i kasnije (umjesto Ungara) pristigli Saša Sablić, ispisali su povijest zabavne glazbe na ovim prostorima, a bili su i prvi koji su gledateljima i koncertnoj publici davali pravi show, pjevanje obogaćeno stand up komedijom, scenskim pokretom i prvim koreografijama. Koliko su dobri i inovativni bili, najbolje dokazuje činjenica da su dvije godine proveli u Londonu kao stalni bend u showu tada planetarno popularnog Tommyja Steela.

Stariji će se rado prisjetiti, a mladi naučiti o povijesti zabavne glazbe i toj vrsti televizijskog programa, u neispričanoj priči o jednom od najpopularnijih bendova u povijesti ovih prostora.

Redatelj i scenarist je Toni Volarić, a urednica Lejdi Oreb.
Film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a nakon emitiranja moći ćete ga pronaći i u videoteci spomenute platforme, gdje se nalaze dosad emitirani nastavci serijala.