Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 nastavlja se ciklus Nikola Tesla i izumi snimljen u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u Međimurje u Donju Dubravu gdje je ispred obiteljske kuće obitelji Benko, svečano otkriven spomenik Čižma s trdom sarom, čuvarica naše kulture.Kako se u Srednjem vijeku gledalo na ubojstvo kralja? Tko se i zašto usuđivao počiniti to djelo? Kako su ubijeni ugarsko-hrvatski kraljevi Ladislav IV. i Karlo Drački?Poslušajte u emisiji Povijest četvrtkom od 13:10.

Današnje izdanje Glazbe s potpisom od 14:05 donosi osvrt na rock and roll bajku Korak do slave Camerona Crowea, uz glazbu koja je uključena u film i koja ga je nadahnula: Led Zeppelin, Elton John, The Guess, Who, Stevie Wonder, Queen i Electric Light Orchestra samo su neki izvođači čiji su klasici obilježili zlatno razdoblje rocka - prvu polovicu 1970-ih.McKinley Morganfield poznatiji kao Muddy Waters, jedan je od glazbenika koji su sredinom prošlog stoljeća definirali autentični blues zvuka iz Chicaga. U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Brass and The Blues iz 1966.

U Religijskom forumu od 18:05 poslušajte: poglavar Srpske Pravoslavne Crkve, patrijarh Irinej, koji je umro u 91. godini, pokopan je u kripti hrama svetog Save, u Beogradu. Kakvi su bili odnosi Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, u emisiji komentira ekumenski teolog, dr. Jure Zečević. Kada i kako Srpska Pravoslavna Crkva bira novog patrijarha - govori nam otac Sava Bundalo. U Puli se održava konferencija posvećena 500. obljetnici rođenja Matije Vlačića Ilirika. Milijun i pol kuna Hrvatska će iz proračuna izdvojiti za pomoć progonjenim kršćanima.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Sunčane Škrinjarić Gospođica Neću.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete pratiti od 20:15. U emisiji uz ostalo najavljujemo: Mostarski Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice BiH u nedjelju je putem video poruke otvorio izbornu kampanju za Gradsko vijeće Grada Mostara. Svim nacionalnim vijećima nacionalnih manjina u Republici Srbiji stigla obavijest kako će financijska sredstva za njihov rad za 2020. godinu biti umanjena za 20% te da se daljnja isplata sredstava privremeno obustavlja. Što to znači za Hrvate u Vojvodini?Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji U drugom filmu od 10 sati najavit ćemo premijeru na HTV-u, a u pitanju je novi dokumentarni film Branka Schmidta. Emisiju ćemo posvetiti glazbi u domaćim filmovima i birati najbolji hrvatski film.Prijenose nogometnih utakmica četvrtog kola Lige prvaka Wolfsberger – Dinamo možete pratiti od 19 sati te Napoli – Rijeka od 21 sat.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.