Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Zašto se znanstvenici toliko razlikuju u predviđanjima o epidemiji koronavirusa? Mogu li nove mjere Nacionalnog stožera za civiInu zaštitu doista smanjiti broj oboljelih? Je li cjepivo doista rješenje problema i treba li cijepljenje biti obavezno? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05 od današnjega gost dr. Branka Kolarića, epidemiologa s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Sve o koronavirusu čitajte 👉 OVDJE.


Ilustracija: Pixabay

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT studija u Puli, govorimo o izgradnji putničkog terminala za pomorski promet na atraktivnoj pulskoj bivšoj vojnoj zoni Valelungi. Bili smo i u Medulinu koji će dobiti 70 kilometara novog sustava odvodnje. Projekt je vrijedan 300 milijuna kuna, a nakon dovršetka gotovo sva općina bit će pokrivena kanalizacijom. Vodimo vas i u pulski akvarij iz kojeg su u more puštene oporavljene morske kornjače. Jedini je to hrvatski Centar za oporavak morskih kornjača i u njemu je u posljednjih 20 godina izliječeno i spašano 175 ozlijeđenih glavatih želvi.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gost je filmski redatelj Rajko Grlić.
 
U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o etno ansamblu Kries, te slušati glazbu u njihovoj izvedbi.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo perzijsku priču Kamen strpljenja.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadržaje Drugog programa (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Operi na Trećem emitiramo arhivsku snimku iz Kraljevske opere Covent Garden u Londonu. Na programu je opera Tosca Giacoma Puccinija, u izvedbi solista Angele Gheorghiu, Jonasa Kaufmanna i Bryna Terfela pod ravnanjem Antonia Pappana.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.