Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Hoće li se izbor lokacije Centra za preradu soje pokazati kao poljoprivredni Obrovac, a koliko će gradnja društvenih domova te sportskih i kulturno-turističkih objekata poboljšati život na selu i ostanak mladih, glavna je tema prvog sata Emisije za selo i poljoprivredu koja počinje u 8:05. Poslije 9 sati s profesorom Hrvojem Mazijom razgovaramo o iskustvima u sprečavanju širenja virusnih bolesti kod peradi te koliko se ona mogu primijeniti danas.O došašću ili adventu, vremenu radosnog iščekivanja Isusova rođendana, simbolici paljenja svjećica na adventskom vjenčiću te pripravi za Božić u Malom radio vjeronauku od 10:30 razgovaramo s književnicom i spisateljicom za djecu Sonjom Tomić.

Od 11 sati misno slavlje prve nedjelje došašća prenosimo iz župe Preslavnog Imena Marijina u Retkovcima. Misu će predslaviti župnik Ivan Begović, a u razgovoru s njim deset minuta prije prijenosa doznajemo kako živi ova župa Đakovačko-osječke nadbiskupije. 


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo djelo Hane Veček Kraljica sol. Bajka je to o ocu i tri kćeri, o ljubavi, razumijevanju, opraštanju. Kada ostarjeli kralj odluči izabrati nasljednicu svojega prijestolja između triju kćeri postavi im nimalo lako pitanje: koja ga kako voli, a onda koja ga uspije uvjeriti da ga voli najviše naslijedit će njegovo prijestolje. U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio Međimurske rapsodije, skladbe Emila Cossetta u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora "Lira" i Tamburaškog orkestra HRTV pod ravnanjem maestra Cossetta, snimljene 2001. godine.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Tamare Bakran Zaljubljeni trolovi.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U povodu prve godišnjice smrti dirigenta Marissa Jansonsa, pod njegovim ravnanjem u prvom dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati čut ćemo Uvertiru-fantaziju Francesca da Rimini op. 32 Petra Iljiča Čajkovskog, Četiri posljednje pjesme Richarda Straussa te Četvrtu simfoniju u B-duru op. 60 Ludwiga van Beethovena. U drugom dijelu emisije donosimo pak izbor iz dragocjene diskografije osebujnog rumunjskoga glazbenika Radua Lupua.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.