A Porina dobiva... Oliver Dragojević

6. prosinca na HRT – HTV 1 u 20:10

Ponovno prikazujemo film A Porina dobiva... Oliver Dragojević, dan prije njegova rođendana.

Priču o velikom Oliveru pletu njegovi najbliži: supruga Vesna, prijatelji Bata, Brico, Gibonni, Tedi Spalato, Tomislav Mrduljaš, Zorica Kondža, Vinko Barčot, Meri Cetinić.

Oni koji su vidjeli ovaj film i plakali su i pjevali shvaćajući koliko nam svima nedostaje Oliver i kako ga je nemoguće nadomjestiti. Posebno je zanimljivo čuti koliko nedostaje obitelji, ljudima s kojima se svakodnevno družio, kako su nastale pjesme koje ćemo pjevati još desetljećima.

Autorska ekipa je, stvarajući film o Oliveru, bila u Veloj Luci, Splitu, Zagrebu, a gledatelji će se, zahvaljujući arhivi HRT-a, moći prisjetiti mnogih Oliverovih nastupa, prije svega onih koje je sanjao i uspio dosanjati u Parizu, New Yorku i Londonu.

Simbolika je i u datumu emitiranja. Naime, Sveti Nikola zaštitnik je pomoraca, a Oliver je, govori se o tome u filmu, uživao ploviti i ribariti. Zaista, veliko je naše srce za jednog od najvećih koji su nam ikada pjevali.

Redatelj i scenarist je Toni Volarić, a urednica Lejdi Oreb.
Film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a možete ga i pronaći u videoteci spomenute platforme, gdje se nalaze dosad emitirani nastavci serijala.