Velečasni Brown: Tantalovo žrtvovanje

7. prosinca na HRT-HTV 1 u 15:55 (12)

Simpatični velečasni Brown vraća se i u sedmoj sezoni da bi riješio nove misterije u uspavanom selu Kemblefordu u Cotswoldsu.

U Engleskoj smo pedesetih - krajoliku s tu i tamo pokojim selcem, župnom crkvom i s velikim ladanjskim kućama. U svakoj epizodi velečasni Brown istražuje zločin na svoj osebujan način, služeći se intuicijom i psihologijom.

U 6. epizodi Tantalovo žrtvovanje, Malloryjeva potjera za bjeguncem završi katastrofalno, a jedno poznato lice vraća se u lov na počinitelja. Alan Tylett, osumnjičen za ubojstvo policajca, viđen je u blizini Kembleforda, a inspektor Mallory odlučan je u želji da ga uhvati, bez obzira na opasnost. Nakon što je narednik Goodfellow nastrijeljen, Mallory nevoljko zatraži pomoć od velečasnog Browna. Dok je Mallory u bolnici, glavni nadzornik odsjeka Len Blaisen preuzima odgovornost - dok je njegov sin, policajac Colin Blaisen, više zainteresiran za viđanje svoje zaručnice Alice Bonham, koja je slučajno i medicinska sestra zadužena za Goodfellowa.

U BBC-jevoj seriji Father Brown 7 glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (lady Felicia) i drugi.