Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić gost je emisije A sada Vlada od 8:05.Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Od 11 sati prenosimo konferenciju za medije Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Sve o koronavirusu čitajte 👉 OVDJE.


Ilustracija: Pixabay

Kako je izgledala svemirska šetnja 1965.? Ono što je danas rutina, na svojim počecima nosilo je puno rizika. O tome poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

U emisiji Oko znanosti od 13:10 govorimo o klimatskim promjenama, predviđanjima, ali i rješenjima za budućnost te o energetskoj tranziciji koja bi trebala promijeniti ne samo način na koji energiju proizvodimo i trošimo već i promišljanje o odgovornosti svakog pojedinca za okoliš u kojem živimo.U emisiji Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo tonske zapise koje je BBC snimio u godini kad se obilježavala 100. obljetnica rođenja velikog jazz skladatelja Dukea Ellingtona. Solist na klaviru je Wyne Marshall a izvedbama dirigira šef dirigent Big Banda BBC-a Barry Forgie.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Željke Horvat Vukelja Vol na krovu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 u rubrici Reci nešto, najavljujemo Noć matematike, koja se u ovim izazovnim vremenima održava u školama i na fakultetima - uživo i online. Posjetili smo Muzej grada Rijeke u kojemu je prošloga tjedna predstavljena manifestacija Benja 2.0 - Tjedan glagoljice kao dio projekta Europske prijestolnice kulture. Doznali smo više i o natjecanju studenata u razvoju umjetne inteligencije, posjetili Institut Ruđer Bošković i upoznali se sa sigurnim točnije kvantnim internetom, te na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga doznali da je usamljenost ozbiljna bolest i da od nje često obolijevaju mladi. Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

2. UPSET ART FESTIVAL, festival je umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom održan u Zagrebu u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka.U emisiji Ovo malo duše od 19:35 gostuju Ivan Hromatko, viši stručni suradnik za programe u lokalnoj zajednici i Ivana Gucek, suradnica i volonterka te ostali volonteri, predstavnici različitih civilnih udruga koji će istaknuti značaj afirmacije osoba s invaliditetom u umjetnosti i kreativnom izričaju.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 14 sati poslušajte Portret Božidara Violića iz ciklusa emisija Kazalištarije autorice Ivane Sajko u znak sjećanje na nedavno preminulog kazališnog redatelja.

Od 20 sati Izlog sadašnjice donosi koncert iz veljače ove godine uz priču o glazbi minimalizma koja se pojavila šezdesetih godina prošlog stoljeća u Sjedinjenim Američkim Državama.Poznati američki ansambl Bang on a Can All-Stars priključio se BBC-jevom koncertnom orkestru i njihovu šefu dirigentu Bramwellu Toveyju u britanskoj praizvedbi skladbe Flower Power, novog djela Pulitzerovom nagradom ovjenčane skladateljice Julije Wolfe. Program uključuje i engleske i američke doprinose minimalističkoj glazbi u orkestralnome formatu, odnosno partiture koje su skladali Steve Martland, John Adams i Philip Glass.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

U Split stiže u prijateljski posjet engleska kraljevska flota. Voćni trg pun je bučnih mornara koji traže društvo "lakih dama". Violeta i Pegula, Tonči i Kata, provode bezbrižne dane u sunčanju i kupanju. Za to vrijeme s Hajdukom nastaju problemi. Carska administracija uvjetuje opstanak kluba prekidom suradnje s češkim klubovima. Dio je to sadržaja 3. epizode kultne serije Velo misto koju prikazujemo u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.