Četvrta sezona serije Crno-bijeli svijet od ponedjeljka na Prvom!

Od 14. prosinca na HRT - HTV 1 u 21:05

HRT počinje s prikazivanjem nove, četvrte sezone popularne domaće dramske serije.


Scenaristi i redatelji Goran Kulenović i Igor Mirković kroz novih će 12 epizoda nastaviti pratiti svježe zaplete u životima stalnih i dobro nam poznatih likova, u razdoblju od travnja 1985. do svibnja 1986. Međaši nove sezone serije i ovaj će put biti događaji čvrsto ukorijenjeni u (što lokalnom, što globalnom) kolektivnom pamćenju - od Ciboninog naslova europskog košarkaškog prvaka do černobilske nuklearne havarije. Među ostalim, serija će otpratiti i Live Aid, novinar Kipo (Filip Riđički) i fotograf Žungul (Slavko Sobin) prisustvovat će Mirodromu u Splitu, a zahuktavat će se i aktivnosti vezane uz pripreme za Univerzijadu u Zagrebu...

Nakon završene Akademije, Una (Kaja Šišmanović) će tražiti svoje mjesto u glumačkom svijetu, uz podršku svog dečka, Beograđanina Žileta (Slaven Došlo). Jagoda (Anica Dobra) se susreće sa zavrzlamama oko socijalističkog sitnog poduzetništva u svom butiku, dok Dominik (Franjo Kuhar) uz pomoć Jure (Sreten Mokrović) pronalazi dodatni izvor prihoda. Žac (Karlo Maloča) nam se vraća iz JNA i počinje studirati fakultet više po očevom, nego po svojem izboru, a njegov najbolji prijatelj Nenad (Ivan Validžić) već radi na Omladinskom radiju. I ostali omiljeni ženski likovi su tu - Ksenija (Jelena Miholjević), Marina (Sara Stanić) i Dunja (Elizabeta Kukić), a spomenutoj glavnoj glumačkoj postavi u seriji će se priključiti još dvjestotinjak njihovih kolega, uključujući i brojna glumačka imena iz regije.
Nova sezona Crno-bijelog svijeta, snimljena na stotinjak različitih lokacija, i nadalje će gledateljima pružati ono u čemu je serija i dosad bila najuspješnija - žive likove koje je lako voljeti, lepršavu naraciju i uspješnu evokaciju duha vremena. Stalni glumci, vodstvo istog autorskog dvojca i produkcija istog producenta (Interfilm) - sve su to poprilične garancije za kvalitetu i gledanost na kakve nas je Crno-bijeli svijet naviknuo u prethodnim sezonama.

Glavne uloge tumače Filip Riđički, Sara Stanić, Slavko Sobin, Anica Dobra, Jelena Miholjević, Sreten Mokrović, Franjo Kuhar, Elizabeta Kukić, Kaja Šišmanović, Karlo Maloča.

Autor serije: je Goran Kulenović, a scenaristi i redatelji su Goran Kulenović i Igor Mirković.

Majstorica maske: Sanja Hrstić
Kostimografkinja: Ivana Zozoli Vargović
Scenograf: Mario Ivezić
Montažeri: Marina Barac, Marin Juranić, Tomislav Pavlic, Goran Kulenović
Skladatelj: Dubravko Robić
Direktor fotografije: Ivan Zadro
Izvršna producentica: Maja Vukić
Producent: Ivan Maloča
Produkcija: Interfilm za HRT, 2020.
Urednik: Mislav Brumec
Seriju pratite i preko platforme HRTi, na kojoj možete naći i prethodne sezone!