Velečasni Brown: Krv anarhista

9. prosinca na HRT-HTV 1 u 15:55 (12)

Simpatični velečasni Brown vraća se i u sedmoj sezoni da bi riješio nove misterije u uspavanom selu Kemblefordu u Cotswoldsu.

U Engleskoj smo pedesetih - krajoliku s tu i tamo pokojim selcem, župnom crkvom i s velikim ladanjskim kućama. U svakoj epizodi velečasni Brown istražuje zločin na svoj osebujan način, služeći se intuicijom i psihologijom.

U 8. epizodi Krv anarhista napetost raste do kobnih granica kad u Kembleford stigne anarhistička glumačka trupa. Anarhistička družina nastupa na Cleggovu imanju s namjerom da pokrene revoluciju. Gospođa McCarthy nije zadovoljna time, ali Bunty je zadivljena. Sumnje ratara Davida Clegga izvan okvira nastupa pobuđuje odnos njegove supruge Sally i zagonetnog izvođača Titana Starka. Kad scenarista trupe pronađu mrtvog u zaključanoj kućici, velečasni Brown sumnja da je uzrok smrti samoubojstvo.

U BBC-jevoj seriji Father Brown 7 glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (lady Felicia) i drugi.