Završnica brazilske telenovele Diva

Od ponedjeljka do petka na HRT - HTV 1 u 12:25
    
Pred nama je velika završnica moderne brazilske bajke koja je svojom uzbudljivom pričom i zanimljivom glumačkom postavom osvojila srca gledatelja već od prve epizode! Napetu telenovelu pratimo od ljeta, a donosimo vam sadržaj posljednjih pet epizoda.

Ponedjeljak
Lili kaže Germanu da već zna tko je djetetov otac. Carlinhos se brine zbog Riscada. Riscado kaže Jonatasu da nije ukrao novac. Lili natukne da je dijete Germanovo. On slavi. Rafael je razočaran jer nije on djetetov otac. Rafael zavede Leilu. Germano kaže obitelji i posluzi da je Lili trudna i da je on otac. Svi slave. Leila se ujutro iskrade iz Rafaelova stana. Carolina pripremi sobu za Gabriela i razgovara o posvajanju s Dorinhom. Claudia kaže Carolini da je posvajanje odbijeno zbog Elizine tužbe. Carolina je shrvana. Pecanha traži još novca od Dina. Kaže mu da je Gilda u vezi s milijunašem. Montanha i Maristela slave Florisvalove zaruke s Rosangelom. Carolina moli Elizu da povuče tužbu. Eliza pristane. Jonatas zatekne Carolinu i Arthura u "Flor do Láciju". Odvjetnik kaže Elizi da ne može povući tužbu protiv Caroline. Gabrielu nedostaje Carolina. Arthur hrabri Carolinu i moli je da ne odustane. Jonatas se uspne na stablo i skoči na Elizin balkon. Dino to vidi i pomisli da bi i on to mogao izvesti.

Utorak

Carolina kaže Dorinhi da će se boriti za Gabriela. Lili padne niza stube. Claudia otkrije Carolini da je Gabriel HIV pozitivan. Carolina ipak želi biti Gabrielova majka. Gilda s Katijom smišlja plan kako će slijediti Carlinhosa, otkrije da se Carlinhos sastao s Dinom i optuži muža da od sina pravi kriminalca. Hugo čuje da se Dino vratio. Dino od Gilde traži novac kako bi vratio dugove, zauzvrat će je pustiti na miru. Gilda kori sina jer je ukrao novac iz restorana. Moli ga da ne kaže Elizi da se Dino vratio. Jonatas čuje od Cide da Eliza pada na Arthurovu slatkorječivost. Nazove je i posvađaju se. Rosangeli prijateljice pripremaju iznenađenje za djevojačku večer - stripera. Cida predlaže da naprave zabavu u Celestinovu baru. Arthur smisli izgovor da vidi Elizu jer je tobože ostavila ogrtač kod njega. Jonatas vidi Arthura i Elizu u ljubavnom ozračju. Brat i sestra mu savjetuju da je zaboravi. Jonatas joj kaže da želi prekid veze.

Srijeda

Jonatas prekine vezu s Elizom, mada ona tvrdi da ne želi biti s Arthurom. Hugo ponudi Dinu novac kako bi se udaljio od Gilde. Rosangela proba vjenčanicu. Florisval se zabrine jer ju je vidio prije vremena. Eliza je tužna zbog prekida sa Jonatasom, Gilda je tješi. Arthur otkrije da je Eliza prekinula vezu. Carolina se bori za posvojenje Gabriela, dobije privremeno dopuštenje. Gabriel dolazi kući, Pietro ga predstavi. Dorinhina obitelj mu poželi dobrodošlicu. Carlinhos kaže da je Dino u blzini. Eliza obavijesti Germana da Dino ucjenjuje Gildu i Huga. Germano smiruje Elizu da će obuzdati Dina. Pecanhu uhite, ali Dino pobjegne. Arthur i Jonatas se prepiru oko Elize. Jojo i Meleka je upoznala na skejtanju. Arthuru se on ne sviđa. Meleka pita Jojo da bude njegova cura. Florisval kasni na vjenčanje. Rosangela odlazi iz crkve.

Četvrtak
Jonatas moli majku da još malo pričeka Florisvala. On dođe i ispriča joj se. Ona se ipak pristane udati. Florisval i Rosangela se vjenčaju. Gilda priprema Elizinu djevojačku večer u baru. Carlinhos i Dayse će spavati kod Huga. Arthur odluči nepozvan doći na tu večer. Jojo upozna Elizu s Melekom. Arthur i Jonatas se prepucavaju. Gabriel dobije vrućicu, Carolina zove pedijatra. Pokušava nazvati sestru. Neuspješno zove taksi. Na kraju u naručju nosi dijete i zove u pomoć. Arthur vidi zabrinutu Carolinu i ponudi joj pomoć da je odveze u bolnicu. Dino izdaleka gleda Elizu i čeka trenutak za napad. Medicinska sestra tješi Carolinu da Gabriel ima običnu vrućicu. Carolina kaže Arthuru da je Gabriel HIV pozitivan. Rafael pozove Leilu na putovanje, a ona odbije poziv i njega zbog njegove prošlost. Jonatas vidi Leilu na ulici i pokuša razgovarati s njom. Leila mu kaže da se vrati u bar i oprosti s Elizom. On to i učini. Dino upadne u Elizinu sobu, ona počne vikati. Jonatas joj priskače u pomoć. U borbi je ozlijeđen nožem.

Petak

Eliza napadne Dina i on padne s balkona. Eliza zove upomoć. Fabinho primijeti policiju kod Flor do Lacija. Jonatasa odvoze u bolnicu. Fabinho obavijesti roditelje da je Jonatas ozlijeđen. Rosangela je očajna, juri u bolnicu i okrivi Elizu za tu nesreću. Hugo i Gilda odlaze u bolnicu. Dino završi u zatvoru i sazna da je i Pecanha ondje. Liječnik kaže da Jonatas treba transplantaciju jetre. Eliza želi biti donorica. Rosangela se iznenadi. Gilda se brine zbog Elizine operacije. Zahtjev završi uspješno. Cida kaže Arthuru da je Eliza donirala Jonatasu jetra. Arthur i Jojo odlaze u bolnicu. Arthur čuje kako Eliza izjavljuje ljubav Jonatasu. On se budi, a majka mu kaže da ga je Eliza spasila. Arthur odluči poslati roditelje u Pariz. Jonatas zahvali Elizi. Rafael i Carolina su osuđeni na sudu. Moraju odslužiti kaznu. Lorena posjeti Carolinu. Eliza pokaže Arthuru ožiljak. Leila pristane biti Rafaelova cura.
     
U seriji Totalmente Demais glume Marina Ruy Barbosa (Eliza de Assis Monteiro), Felipe Simas (Jonatas Castro), Fábio Assunçao (Arthur Valmont Carneiro), Juliana Paes (Carolina Castilho), Juliana Paiva (Sandra Regina Matoso), Leona Cavalli (Gilda de Assis Machado) i drugi.
     
Scenarist je Mário Viana, a redatelj Luiz Henrique Rios.