Romano Bolković - 1 na 1: Gordan Jandroković

9. prosinca na HRT – HTV 1 u  20:10
  
Gost talk showa je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskoga sabora.

S Jandrokovićem razgovaramo o recentnoj raspravi o aktivaciji članka 17. Ustava, o preferencijalnim glasovima, sankcioniranju nepoštivanja mjera vezanih za suzbijanje širenja koronavirusa te o fetišizaciji tuluma.

Također, bit će riječi i o produkciji kaosa i dva svijeta, o tome uzurpira li Stožer zakonodavnu vlast, o zatvaranju, o cjepivu i cijepljenju protiv koronavirusa, o tome je li predsjednik fokus okupljanja ljevice.Razgovarat ćemo i o novoj političkoj i društvenoj retorici vezanoj uz noviju prošlost i Domovinski rat, radikalizaciji političkog prostora, o tome tko je danas u Hrvatskoj HDZ-u prava oporba.

Teme su i EU i koncepcije njena budućeg razvoja, uloga Plenkovića u sastavu EK i hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a, ali i rad Sabora u 2020. te je li nas ova pandemija ponešto naučila i koje procese valja ubrzati, a koje reforme treba nužno provesti u nadolazećem razdoblju.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.