Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Što su znanstvenici u 10 mjeseci pandemije doista naučili o koronavirusu? Kakvu korist mogu građani imati od svađa u akademskoj zajednici? Mogu li stroge mjere doista smanjiti broj oboljelih ukoliko vidimo da u državama s jakim restrikcijama nema bitnijeg pomaka?Što ako cjepivo štiti samo tri mjeseca? Trebaju li i naši političari, poput bivših američkih predsjednika koji su najavili cijepljenje pred kamerama, svojim primjerom promovirati cijepljenje? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05 u kojem je gost znanstvenik Ivan Đikić sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu. 

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT studija u Dubrovniku, govorimo o projektima komunalne lučice i lukobrana ACI marine u Korčuli, Danu dubrovačkih branitelja, vodimo vas na otok Mljet, pričamo o vinima i prisjećamo se blagdanskih običaja u Konavlima.Boris Hrepić je basist Daleke obale, jedan od osnivača sastava Sunnysiders i predsjednik udruge Hrvatske blues snage. S njim je razgovarao autor današnje emisije Vrijeme za glazbu od 12:20 Tomislav Goluban.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo Kvartet Simply, prvonagrađeni komorni sastav na Međunarodnom natjecanju Carl Nielsen 2019.U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 donosimo: Ukrajinci su i ove godine, posljednjeg vikenda u studenom, obilježili Dan sjećanja na žrtve Holodomora. Predsjednik ukrajinskoj društva Kobzar, Slavko Burda, ispričat će o stradanju Ukrajinaca u Staljinovom režimu. U Zagrebu su održani Dani kraljice Teute. Shenida Bilali govori o i lirskoj kraljici koja je i danas nadahnuće.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o etnosastavu Šćike i slušati glazbu u njihovoj izvedbi. Razgovarali smo sa Zoranom Karlićem, glavnim vokalom tog etnosastava.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 premijerno možete čuti priču Marijane Mrvoš Nestrpljiva dokoljenka.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadržaje Drugog programa (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna.Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti koncertnu izvedbu opere Tannhäuser Richarda Wagnera iz Novosibirska.Ova opera izvedena je u ožujku 2019. u sklopu umjetničkog festivala Trans-Siberian Vadima Rjepina. Sudjeluje i novosibirski zbor. U naslovnoj je ulozi Alexander Schulz. Dirigent cijele produkcije je Dmitry Kryukov.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

U srcu planinske džungle, u blizini tajlandske granice s Mjanmarom i daleko od civilizacije, Ben će provesti tjedan s 40-godišnjim Kanađaninom Julienom koji je prije 18 godina postao budistički redovnik. Sadržaj je to 3. epizode dokumentarne serije Ben Fogle - Ljudi od divljine, koja počinje u 22:30.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Pustolovinu legendarnog dvojca Terencea Hilla i Buda Spencera u akcijskoj komediji Krokodil i njegov nilski konj iz 1979. godine prikazujemo u 18:30. Filmu prethodi prijenos mise iz Zagreba, koju osim na HTV3 možete slušati i na HRA3.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.