Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Osijeku otvoreni Laboratoriji za fizikalno-kemijske i senzorne analize vina. Zahvaljujući europskom projektu Razvoj novih proizvoda od koštica grožđa, Poljoprivredna zadruga Trs iz Iloka i osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet otpad u vinogradarsko-vinarskoj proizvodnji pretvorili su u nove proizvode s dodanom vrijednošću - ekstrakt, ulje i brašno od sjemenki grožđa. Kako uzgojiti mak i kome ga prodati?Povodom Svjetskog dana tla, 5. prosinca gošća Emisije za selo i poljoprivredu je predsjednica Hrvatskog tloznanstvenog društva dr. sc. Brigita Popović. Emisija počinje u 8:05.

Prijenos svete mise iz Zagreba možete pratiti od 10 sati.Na blagdan prijatelja i zaštitnika djece, sv. Nikole u Malom radiovjeronauku od 11:05 s nama je književnik Stjepan Lice, koji se s radošću prisjeća svoje bake i njezinih priča o sv. Nikoli, koje su ukoričene u slikovnicu Sveti Nikola bake Julijane.

U Glazbi s potpisom ove nedjelje od 14:05 slušamo latin jazz.


Foto: Dario Njavro za HRT

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo Gradski mandolinski orkestar Sanctus Domnio iz Splita i dio njihovog koncerta održanog u sklopu svečanog otvorenja 23. Festivala Mandolina Imota u Imotskom u svibnju 2018. godine. Ansambl vodi Vladimir Lukas.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Jasminke Tihi Stepanić Siromašni Sveti Nikola.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U ozračju Druge nedjelje Došašća i današnjeg blagdana svetog Nikole Biskupa u prvi dio Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati uvrstili smo tri vrijedne prigodne skladbe - Bachovu Kantatu Vinite se radosno prema uzvišenim zvijezdama, Misu svetog Nikole Josepha Haydna i Kantatu Sveti Nikola Benjamina Brittena.U prigodi sedamdeset i petog rođendana rumunjskog pijanista Radua Lupua, u drugome dijelu emisije tog velikoga glazbenika predstavljamo kao vrhunskog tumača triju Mozartovih klavirskih djela i Sonate u f-molu op. 5 br. 3 Johannesa Brahmsa.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Agatha Christie
- kraljica krimića naslov je dokumentarnog filma koji večeras prikazujemo. No prije toga o omiljenom, iako ponekad još uvijek podcijenjenom, žanru razgovaramo s hrvatskim kraljevima krimića: akademicima Pavlom Pavličićem i Goranom Tribusonom. Emisija Art a la carte počinje u 22:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.