Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Od 11 sati prenosimo konferenciju za medije Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.


Ilustracija: Pixabay

Konferenciju možete pratiti i na HTV4 uz hrvatski znakovni jezik kao i na našoj Facebook stranici HRT Vijesti.

Sve o koronavirusu čitajte 👉 OVDJE.

Kako se bolje (spo)razumjeti u znanosti? Dr. sc. Nenad Raos, vrsni popularizator znanosti, već dugo educira kolege i sve koji to žele i na tom polju. Poslušajte ga u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

U  emisiji Oko znanosti od 13:10 govorimo o geomorfologiji, hidrologiji i bioraznolikosti Jezera kod Njivica.U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete Orkestar Maxa Gregera koji je snimio 16 filmova i preko 150 diskografskih izdanja trajne vrijednosti.

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Ivana Kušana Dugi susret. Pripovjedač u Mirjanu nije bio samo zaljubljen, ona je bila ne samo dio njegovog života, nego i njegov smisao. Obožavala je likovnu umjetnost i pripovjedaču se učinilo da bi poziv u Firencu mogao biti idealan povod za njihovo zbližavanje. Pretvorilo se to u istodobno osujećen i ostvaren - dugi susret.Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Snježane Babić Višnjić Rođendanski dar.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 koji se srijedom bavi obrazovanjem i znanošću te temama u vezi s djecom i mladima jedan sat posvećujemo ravnopravnosti spolova. Saznat ćemo kakav je život žena u ruralnim područjima Hrvatske, a što muči žene u hrvatskim gradovima te kakva su iskustva iz zapadne Europe. Od ostalih tema izdvajamo, primjerice, humanitarnu akciju studentske sekcije za pedijatriju i zanimljive detalje o poduzetničkom inkubatoru iz Novske te sobu s pogledom Rajka Grlića.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Ovo malo duše od 19:35 govorimo o izložbi BOŽIĆNIH JASLICA U ETNOGRAFSKOM MUZEJU.Sugovotnici su Danijela Križanec-Beganović, kustosica izložbe i Verica Kovač, predsjednica Hrvatske udruge kreativnih amatera HUKA. Riječ je o desetoj smotri Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica, koja ove godine, radi pandemije COVID-a 19, ima posebnu dimenziju.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta FiloSofia i Jazz orkestar HRT-a iz dvorane Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Jazz orkestrom HRT-a ravna Miron Hauser.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

1927. godina. Jozo se brine da se njegov nećak što prije uklopi u gradsku sredinu i zato ga vodi u Violetinu plesnu školu. Istodobno, Ferata će dovesti svoga sina Papundeka na "šegrtovanje", jer je mladić izbačen iz škole zbog pisanja antidržavnih parola. Slavi se petnaestogodišnjica Hajduka. Dio je to sadržaja 7. epizode antologijske serije Velo misto, koja je na rasporedu u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.