Agenda: Svijet, vanjskopolitički magazin

Subota na HRT1 u 15:40

U ovotjednom izdanju:

Detaljnije o početku cijepljenja u Velikoj Britaniji, prvoj zemlji Zapada koja je počela s primjenom cjepiva protiv COVID-19. Kako je to izgledalo prvoga dana, ali i što se zna do sada, doznat ćemo u prilogu Jelene Perlete, ali i u intervjuu s profesorom dr. Johnom Campbellom, predavačem koji od početka pandemije preko medija i društvenih mreža pojašnjava što se događa i što bi moglo uslijediti u ovoj zdravstvenoj krizi.


O drugoj strani medalje i naše stvarnosti, pokretima teoretičara urote, koji osporavaju službene informacije o pandemiji ali i putevima izlaska iz ove krize, u priči koju nam donosi Alenka Marina.

Crna Gora je nakon dugog usuglašavanja dobila novu Vladu, od stranaka i snaga koje se protive trodesetljetnoj dominaciji predsjednika Mile Đukanovića. Što se dogodilo u državi s podijeljenim društvom, više zna Miro Aščić.

U Portugalu poljoprivrednici više nisu sigurni je li prelazak na uzgoj traženog i cijenjenog avokada donio više dobra ili probleme s kojima nisu računali kada su se odlučili za uzgoj ove neautohtone biljke. Priča Sanje Gvozdanović.

Urednik i voditelj: Danko Družijanić