Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Što je dovelo do razlaza u lijevo-zelenoj koaliciji? Tko gubi: Radnička fronta ili platforma Možemo? Tko profitira: Bandić ili SDP? U kojoj su fazi pregovori sa SDP-om oko mogućeg zajedničkog kandidata za gradonačelnika Zagreba? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05. Gost je saborski zastupnik Tomislav Tomašević iz platforme Možemo!.U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT studija u Rijeci, prva priča je o kapetanu Antonu Miculiniču, s jadrolinijinog trajekta Krk koji je na blagdan pomoraca, Svetog Nikole, u iznimno opasnim vremenskim uvjetima prevezao životno ugrožene pacijente s Cresa na kopno. Druga priča je o ribaru Marinu Žepini iz Opatije i njegovim iskustvima, ulovu i životu ribara.

Bruno Krajcar je klavirist, skladatelj, pjevač te zaljubljenik u vina i svoj zavičaj. Za aktualni album Made in Istria, ove je godine po treći put osvojio nagradu Porin u kategoriji Najboljeg etno albuma. S njim je razgovarao autor današnje emisije Vrijeme za glazbu od 12:20 Tomislav Goluban.U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo klavirski duo Sulkhanishvili i violista Diyanga Meia.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 donosimo: Savjet za nacionalne manjine objavio je Javni poziv za sufinanciranje projekata udruga i ustanova nacionalnih manjina iz područja kulturne autonomije. Gost emisije je predsjednik Savjeta, Aleksandar Tolnauer i reći će do kada se mogu poslati prijedlozi projekata i koliko novca u proračunu za iduću godinu je predviđeno za manjine. Židovi slave Hanuku, svoj najradosniji blagdan. A idemo i u kninsko zaleđe, gdje smo upoznali jednog, a možda i jedinog - opančara.


Foto: Dario Njavro za HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 slušat ćete glazbu u izvedbi etnoskupine Veja.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 priprmeili smo priču Sanje Pilić Tri kraljevne.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadržaje Drugog programa (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti prijenos opere Aida Giuseppea Verdija iz Milanske Scale. U glavnim su ulogama Roberto Tagliavini, Anita Rachvelishvilli, Francesco Meli i drugi.Nastupa Zbor i orkestar Scale. Zborovođa je Bruno Casoni, a dirigent je Riccado Chailly.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Tjedan poljskoga filma na Trećem završavamo nagrađivanom romantičnom komedijom Jasminum redatelja i scenarsta Jana Jakuba Kolskog. Film je na rasporedu u 22:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.