Romano Bolković - 1 na 1: Damir Vanđelić

16. prosinca na HRT – HTV 1 u  20:10 - talk show

Damir Vanđelić rođen je 1968. u Zagrebu, gdje je 1992. završio Fakultet strojarstva i brodogradnje s najvećim pohvalama. MBA titulu stječe na University of Liverpool 2008. godine. Karijeru počinje u Plivi, a potom prelazi u Interbrew.

U Adris dolazi 2004. i preuzima funkciju direktora investicija Adris grupe, koju je uspješno obnašao do 2016. Istodobno je obnašao i funkciju direktora Abilije d.o.o. Od 2008. član je Uprave Adria Resortsa. U tom je razdoblju, kao predsjednik ili član, aktivno uključen u rad brojnih nadzornih odbora tvrtki u sastavu Adris grupe (Cromarisa, TDR-a., Hrvatskih duhana....).

Od 2016. je predsjednik Uprave Croatia osiguranja. Od 2011. do 2012. član je NO-a INA-e d.d., da bi 2016. preuzeo funkciju predsjednika Nadzornog odbora INA-e koju obnaša i danas. U navedenom razdoblju, u kojem je obnašao funkciju direktora investicija Adris grupe, Vanđelić je upravljao investicijskim portfeljem vrijednim više od 8 milijardi koji obuhvaća više od 200 važnih projekata u industriji, turizmu i nekretninama. Damir Vanđelić privremeni je ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba.S Vanđelićem razgovaramo o svim aspektima golemog pothvata obnove grada Zagreba, o opsegu obnove, sredstvima za obnovu, o Fondu za obnovu Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, o razumijevanju procesa obnove, O tome tko podnosi zahtjev za obnovu, kome, što se obnavlja, o sustavima financijsko-tehničke kontrole, internoj reviziji i prevenciji prevara, o tome kako će ići javna nabava i alatima koji podržavaju dražbe, o poduzetnicima u politici i ponudama da bude premijer ili gradonačelnik Zagreba, o razlikama lidera i menadžera i onoj rada u privatnom i javnom sektoru, o investicijama, sukobu interesa, te o ljubavi prema poljoprivredi.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.