Emitirana jubilarna 1000. "Potjera"

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je u utorak 15. prosinca 2020. emitirala jubilarnu 1000. "Potjeru". O toj impresivnoj brojci i fenomenu "Potjere", natjecateljima i ekipi iza kamere, kao i golemom gledateljskom auditoriju koji s velikom radošću i nestrpljenjem čeka svaku novu epizodu tog megapopularnog kviza Hrvatske televizije, njezin urednik Igor Grković nam je tom "rođendanskom" prigodom rekao:

 - Veliko je ostvarenje što smo došli do 1000. emisije - pa bih ponajprije čestitao cijeloj programsko-tehničkoj ekipi koja je više-manje na okupu od početka emitiranja kviza 2013. U tom razdoblju nije zaokružen samo dio kvizaškog, već i dio jednog životnog ciklusa popraćenog dolascima, ali i neminovnim, tužnim odlascima. Sad kad smo došli do 1000. emisije prvi nam je cilj zaokružiti desetljeće s Potjerom u udarnom televizijskom terminu. S obzirom da gledatelji traže: „Još!", na dobrom smo putu da dostignemo i taj cilj.

Što se tiče natjecatelja, zanimljivo je da nitko od njih do 1000. emisije nije uspio pobijediti u Potjeri, pa smo ih ponovno mogli sve bez iznimke ugostiti i u ovoj jubilarnoj emisiji. U njoj su osvojili novac pa su na taj način i oni u igračkom smislu zaokružili jedno dugo putovanje. Čestitke i njima na dobroj izvedbi, dodao je Grković.

Produkcijski tim Potjere čine urednica Andrea Jukić, urednik Igor Grković, lovci Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga, te voditelj Joško Lokas.

Popularan kviz "nove generacije", u kojem se protiv lovca bori ekipa sastavljena od ljudi koji se međusobno ne poznaju, već sedam godina svakog radnog dana prikazujemo na Prvom programu.