Agenda: Svijet

19. prosinca na HRT - HTV 1 u 15:40 - vanjskopolitički magazin 

U posljednjem ovogodišnjem izdanju Agenda: Svijet donosi:

O pozadini mini-turneje po jugoistoku Europe, ruskog ministra vanjskih poslova, Sergeja Lavrova. S kojim ciljem je došao Putinov dugovječni šef diplomacije samo nekoliko dana nakon što je u Washingtonu pokrenuta inicijativa presijecanja gordijskog čvora u Bosni i Hercegovini? Prilog Marka Stričevića, a gošća na tu temu je politička analitičarka Jelena Jurišić.

Kako je nacija na krajnjem sjeveru Europe pronašla snagu i disciplinu za socijalno distanciranje i zaštitu od zaraze, u svojoj tradiciji i društvenim navikama te mentalitetu? U Finskoj nije problem stajati na dva metra udaljenosti! O tome Kristina Pešić.

Koja zanimanja i koji poslovi pate ili čak ubrzano nestaju zbog krize izazvane koronavirusom, ali i zbog dolaska umjetne inteligencije? Kako su se diljem svijeta snalazili oni koji su ostajali bez posla? Priča Jelene Perlete.

Unatoč pandemiji, ili možda baš zbog nje, zaštita okoliša sve je veći imperativ. Neki su tome posvetili i čitav radni vijek. O takvim aktivistima na hladnom Arktiku priču ima Sanja Gvozdanović.
Urednik i voditelj je Danko Družijanić.

 
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.