Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Do lokalnih izbora 16. svibnja ostalo je još pet mjeseci, a neformalna izborna kampanja već je u punome jeku. Tko će pobijediti u utrci za velike gradove - Zagreb, Split, Osijek i Rijeku? To analiziramo u Poligrafu Hrvatskog radija u kojem gostuju Ivan Anušić iz HDZ-a, Mihael Zmajlović iz SDP-a, Zvonimir Troskot iz Mosta i Igor Peternel iz Domovinskog pokreta. Emisiju koja počinje nakon vijesti u 8 sati uređuje i vodi Mislav Togonal.U današnjoj Katapulturi od 9:05 prenosimo razmišljanja poznatog svjetskog dizajnera Mirka Ilića, predstavljamo novu knjigu književnika Borisa Becka, zatim govorimo o digitalnoj kreativnosti, a prošetali smo i kroz novu izložbu o stripu u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Od 11 sati možete slušati prijenos konferencije za medije Nacionalnog Stožera civilne zaštite.


Ilustracija: Pixabay

Sve o koronavirusu čitajte 👉 OVDJE.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Iz arhiva i muzeja, vodimo vas u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu, kako bismo vam ispričali priču o stolnom klaviru.

U emisiji o znanosti Drag mi je Platon od 12:30 govorimo o električnim i samovozećim automobilima te suradnji znanosti i gospodarstva u plasmanu naših visoko sofisticiranih proizvoda. Sudjeluju dr. Gordan Kreković, dr. Joško Deur i Tomislav Filetin.

U Mudricama od 13:45 emisiji za najmlađe, mudrujemo o zvijezdama, planetama, galaksijama i astronautima.Po vašem izboru od 16:05 preslušavamo novu verziju albuma TEA FOR THE TILLERMAN britanskog kantautora Yusufa nekada planetarno poznat kao Cat Stevens.

U emisiji Trag vjere od 18:05 poslušajte: u Vatikanu predstavljena poruka za Svjetski dan mira sa temom Kultura skrbi kao put do mira. Razgovaramo o jaslicama koje ove godine krase Trg svetog Petra: prikazuju Svetu obitelj, mudrace i lik sličan astronautu, a ovoga su tjedna izazvale različite reakcije.U Rijeci je u službu nadbiskupa koadjutora uveden mons. Mate Uzinić, a riječki nadbiskup Ivan Devčić proslavio je dvadeset godina biskupske službe. Govorimo o obnovi Zagrebačke katedrale - kako će izgledati Božić u katedrali i oko nje?Najavit ćemo akciju dubrovačkog Caritasa Podijelimo radost Božića koja je organizirana za pomoć župi Čučerje.U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Sanje Lovrenčić Sovina trgovina s bojama.

Večerašnju Metaforu 20:15 počinjemo telefonskim razgovorom s pjesnikinjom Nadom Topić. U nastavku sjetit ćemo se pjesnika Stjepana Gulina i Sime Mraovića budući da su preminuli u prosincu. Čitamo i pjesničke novitete.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18 sati ističemo prijenos polufinalne utakmice rukometašica na Europskom prvenstvu Hrvatska – Francuska.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 21 sat poslušajte glazbeno-dokumentarnu emisiju iz svijeta jazza, vječnih melodija i glazbenih zvijezda Zvjezdana prašina.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Biografski/pustolovni film Povratnik priča je o životu u divljini u prvoj polovici 19. stoljeća, lovu na životinje zbog krzna te svakodnevnoj borbi za opstanak i goli život. Ostvarenje s Leonardom DiCaprijem u glavnoj ulozi prikazujemo u 20:10.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Naše rukometašice uspješno su izborile polufinale Europskog prvenstva, a danas igraju protiv Francuske. Krsnik, Mičijević, Pijević i ostatak ekipe sjajnog izbornika Nenada Šoštarića dovele su žensku reprezentaciju tamo gdje joj je i mjesto - u vrh europskog rukometa. Prijenos je na rasporedu u 17:50, a u 20:20 pogledajte i prijenos utakmice Norveška - Danska.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

U 20:05 emitiramo posljednju epizodu fascinantne dokumentarne serije Intervjui s Putinom koja nam daje intiman uvid u Putinov privatan i poslovni život, od njegovog djetinjstva pod komunizmom, uspona na mjesto predsjednika, njegovih odnosa s četiri američka predsjednika, do zanimljivih pogleda na današnje odnose između SAD-a i Rusije.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.