Vrhunski koncerti i glazbeni sadržaji za božićne blagdane i Novu godinu na HTV-u

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane pripremila dosad najveći broj ekskluzivnih koncerata i glazbenih sadržaja za emitiranje na Hrvatskoj televiziji.

Naime, u godini velikih ograničenja za sve djelatnosti veliki udar je osjetila i glazbena industrija kojoj je  zbog aktualne epidemiološke situacije onemogućeno normalno funkcioniranje i organiziranje koncerata koji život znače.

- Kao što je poznato, mnoga su koncertna događanja zbog pandemije otkazana, no unatoč tome, Glazbeni sadržaji HTV-a su ipak pronašli načina da za vrijeme blagdana svoje gledatelje počaste premijernim i aktualnim glazbenim sadržajima, rekla nam je urednica Glazbenih saržaja HTV-a Elizabeth Homsi.


Nina Badrić (foto: Matija Habljak/PIXSELL)

- Posljednji veliki koncert prije velikog epidemiološkog zatvaranja bio je i koncert Nine Badrić, održan 7. ožujka 2020. u zagrebačkoj Areni, i njega ćemo imati prilike vidjeti na sam Božić 25. prosinca na HTV2 u 17:10. Veliku premijernu poslasticu našim gledateljima pripremili smo i u novogodišnjoj noći – na HTV1 u 0:25 emitiramo, premijerno i ekskluzivno,Severinin
Magic Tour
iz zagrebačke Arene, održan 7. prosinca 2019. A do dugo u noć, nakon Severine, nastavljamo uz najbolje hitove emisije Lijepom našom te premijernim koncertom grupe Gazde održanim u Požegi ove godine, te koncertom Šime Jovanovca – održanim također u Požegi ove godine u povodu njegove 55. obljetnice rad, sa zadovoljstvom najavljuje Homsi.


Gazde

Od ostalih tradicionalnih sadržaja u blagdansko vrijeme naši gledatelji imali su priliku pogledati izravni prijenos Božićnog koncerta iz Hrvatske akademije Znanosti i umjetnosti u izravnome prijenosu 22. prosinca u 20 sati na HTV3, a moći će i gledati tradicionalni Silverstarski koncert Berlinske filharmonije također u izravnome prijenosu na HTV3 31. prosinca u 17:35.

Ono što želimo posebno naglasiti je još jedna glazbena poslastica - na Badnjak, 24. prosinca u 11:10 na HTV2 emitirat ćemo koncert Bečke filharmonije i filmske glazbe Johna Williamsa koji će, prvi put, čak i osobno ravnati tim koncertom! John Williams jedan je od najvećih skladatelja filmske glazbe te je poznat po suradnji s fantastičnim redateljima Stevenom Spielbergom i Georgeom Lucasom. Stoga će publika i gledateljstvo nedvojbeno uživati slušajući glazbene teme iz filmova Zvjezdani ratovi, Jurski park, E.T., Indiana Jones, Harry Potter i druge.

Tradicionalni novogodišnji koncert HRT-a Valceri, polke i druge špelancije ove godine snimat ćemo u Studiju 10 Hrvatske televizije, te ćemo ga kao snimku emitirati u njegovom redovnom terminu 1. siječnja na HTV2 u 18:30.

Također, ove godine naši gledatelji imat će prilike pogledati i snimku  Filharmonijskog bala iz KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, i to na Drugom programu Hrvatske televizije 30. prosinca u 16:45.


Najljepše iz Božića u Ciboni

Tradicionalne koncerte koje smo običavali pratiti u izravnome programu u ovo blagdansko vrijeme, a koji su ovoga prosinca otkazani kao događanja zbog aktualne epidemiološke situacije, gledateljima ćemo pak pripremiti u obliku snimke Najljepših trenutaka iz Tihe noći u Vukovaru, Božića u Ciboni itd.

- Iako nas je sve snašlo teško pandemijsko vrijeme, život ide dalje i glazbene trenutke valja ljudima nadomjestiti ... S tim na umu,  HRT se pobrinuo da glazbenom čarolijom uljepša blagdane svakog svojeg gledatelja. Vjerujem da smo raznolikošću glazbenih sadržaja ispunili raznolika očekivanja i da će se naše gledateljstvo u predstojećim danima u toplini svojih domova ugodno provesti uz Glazbene sadržaje HTV-a, naglašava Elizabeth Homsi.