Religijski program HRT-a za Badnjak i Božić

Najradosniju kršćansku svetkovinu kao i svake godine popratit će Religijski program HRT-a. Na Badnjak božićnu čestitku u sklopu srednišnjeg večernjeg Dnevnika 2 uputit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Prvi put nakon  potresa, kamere HRT-a iz Zagrebačke katedrale prenosit će misu polnoćku na HTV i HRA koju predvodi kardinal Josip Bozanić. O točnom terminu izvijestit ćemo vas pravodobno.  

- Sigurni smo da će katedrala vrlo brzo otvoriti vrata. Sigurni smo jednako tako da to neće biti cijela katedrala nego jedan dio zagrebačke prvostolnice, a ovih dana, koji nas dovode Božiću, točno ćemo to znati, rekao je za HRT mons. ZLATKO KOREN, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

- To će biti u sredini katedrale gdje će naši inženjeri staviti podij za oltar i meni je drago da je odlučeno da se počne sa slavljem euharistije u zagrebačkoj prvostolnici. To će biti veliki Božji dar svima nama, cijeloj zagrebačkoj crkvi i Hrvatskoj, mons. kazao je JOSIP KUHTIĆ, rektor zagrebačke katedrale.

- Zbog novih epidemioloških mjera, još uvijek se utvrđuje kada će početi misa polnoćka u katedrali. Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije donijet će tu odluku u dogovoru s Civilnim stožerom'' naglasila je urednica Programskog odjela Religija HTV-a Antonia Hrvatin Roth.

Na svetkovinu Božića, također ostajemo u Zagrebačkoj katedrali odakle ćemo prenositi svečanu misu  u prijepodnevnim satima koju će predvoditi kardinal Bozanić. Od 11.55 uključujemo se na HTV1 i HRA 1 u Papin blagoslov Gradu i svijetu - Urbi et orbi iz Vatikana. Komentator prijenosa iz vatikana bit će generalni tajnik HBK doc.dr.sc. Krunoslav Novak, a urednica Antonia Hrvatin Roth.