Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Natječaji u provedbi te izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Strategija poljoprivrede, Nacionalni program oporavka, nepoštena trgovačka praksa, štete od zvijeri i ograničenja u gospodarenju šumama. To su samo neke od tema o kojima će urednik Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05 Martin Vuković razgovarati s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.Prijenos svete mise iz Zagreba možete pratiti od 10 sati.

O vidljivim i nevidljivim putokazima do jaslica i Božića, i pronađenom Božiću engleskog novinara i književnika Gilberta Keitha Chestertona, U malom radio vjeronauku od 11:05 razgovarali smo s predsjednikom Hrvatskog čestertonijanskog kluba, Nikolom Bolšecom.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 slušat ćete božićne pjesme koje su postale Božićni broj 1. u Velikoj Britaniji sezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Ove nedjelje u emisiji Glazba s potpisom od 14:05 inspirira nas Chet Baker.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Hansa Cristiana Andersena Djevojčica sa žigicama.

Od 20:15 možete pratiti prijenos koncerta iz ciklusa U ozračju tambure Tamburaškog orkestra HRT-a koji će se održati  u studiju Zvonimir Bajsić. Ovim koncertom prisjetit ćemo se samo nekih glazbenih uspješnica neumornog sakupljača i obrađivača narodnih i starogradskih pjesama – Julija Njikoša, koji nas je prije deset godina napustio. Njemu u čast, uz Tamburaški orkestar HRT-a i maestra Sinišu Leopolda nastupit će i Blanka Došen i Miroslav Živković.Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop!Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U prigodi 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena u Klasičnu večer zagrebačkih šišmiša od 20 sati uvrstili smo pet majstorovih skladbi: Uvertiru "Egmont", Drugi i Četvrti klavirski koncert te Sedmu i Devetu simfoniju. Ta majstorova djela donosimo u respektabilnim izvedbama sedamnaestogodišnjeg pijanista Arsena Dalibaltayana i dvadesetogodišnjeg pijanista Erica Lua, te triju orkestara sastavljenih od mladih glazbenika.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Emisija Art a la carte donosi sunčanu stranu hrvatske arhitekture. Gost emisije arhitekt Maroje Mrduljaš predstavio je važnost turističke arhitekture u razdoblju od 1962. do 1972. Među ostalim, pokazat ćemo vam dio izložbe iz Kuće arhitekture Oris, najbolje primjere naše turističke arhitekture zajedno s dizajnerskim i umjetničkim radovima. Emisija je na rasporedu u 21:20.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.