Putopisna serija Stani v Zagorju

U putopisnoj seriji Stani v Zagorju autorica Andrea Buča, u svom prepoznatljivom stilu, kroz osam epizoda, vodi nas kroz zagorsku avanturu, običaje, povijest, ali i otkriva dvorske tajne, zagorske recepte, kvalitetna vina, ali i kultni tudum. Autorica pritom pred objektiv stavlja likove čija pojava plijeni pažnjom, a čija priča opisuje život na zagorski način.

Serija je dostupna u videoteci multimedijske usluge HRTi.Hrvatsko Zagorje regija je zanimljive prošlosti - neandertalci, umjetnici, voljeni vođe i buntovnik koji je ušao u legendu. Zagorje je bilo utočište hrvatskog plemstva i druga linija obrane od najezde Turaka.

Otuda kuburašice, raskošni dvorci, kurije, perivoji i kapelice gotovo na svakom bregu. A koliko brega toliko i termalnih izvora. Kontrastno je Zagorje, poduzetnici i kmetovi, popevke i punkeri, zaprežna kola i oktanski sportovi, najbolji automobilisti, žganci i "šampanjci". Svima je zajedničko pojesti, popiti i našaliti se!

Seriji je prethodio živopisan i duhovit višedijelni putopis Stani u Lici u kojem je autorica predstavila zanimljivosti ličkog kraja i njegove ljude na suvremen i neposredan, Lici svojstven način.

Obje putopisne serije pronađite na platformi HRTi.