Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U božićnim smo danima u kojima se na osobit način okupljaju obitelji, najbliži, najmiliji. U Božiću živimo radost zajedništva, ove godine na specifičan način, u korona-okolnostima, kad nam se fizičko zajedništvo oduzima. Može li telefonska čestitka biti zamjena za osobni susret? Što će biti sadržaj Božića u obitelji? Kako ga slavimo danas u odnosu na ranije godine? Kako će biti organiziran božićni blagoslov obitelji i što on znači vjernicima? O tome razgovaramo s rektorom Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antunom Senteom i župljankom župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima Ankom Jurišić Kvesić. Početak Susreta u dijalogu je nakon Vijesti u 9 sati, urednica je Tanja Baran.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.


Ilustracija: Pixabay

Od 11 sati prenosimo konferenciju za medije Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.  

Sve o koronavirusu čitajte 👉 OVDJE.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Kakve nam mjere trebaju u borbi protiv pandemije koronavirusa, zašto pada povjerenje u Nacionalni stožer civilne zaštite, zašto Vlada ignorira sve prijedloge oporbe i kako u Saboru prolaze oporbene inicijative - dio je tema emisije, u kojoj ćemo govoriti i o borbi protiv korupcije te o pripremama za lokalne izbore. Emisiju od 15:30, koja je na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije, uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo album THE BRIDGES rock blues grupe SUNNYSIDERS.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 slušamo obrade hrvatskih tradicijskih božićnih pjesama koje su ostvarili Tomislav Fačini i Tomislav Uhlik, te skladbu Raduval se Jezuš mali Ivana Josipa Skendera koja se temelji na starim crkvenim blagdanskim pjesmama Međimurja i Pomurja, te pjesmama objavljenim u zbirci Cithara octochorda.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Đurđice Stuhlreiter Božićna drvca.Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, Pomorska večer, od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Dubrovniku. U emisiji poslušajte o hrvatskom proglašenju Isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu te poruke Ministarstva mora pomorcima i pomorskom gospodarstvu uz kraj ove pandemijske godine. Kakvu pomoć i potpore mogu očekivati? Sindikat pomoraca Hrvatske od Svjetske pomorske organizacije traži proglašenje pomoraca ključnim radnicima za svjetsko gospodarstvo. Hoće li se pomorci za primanje cjepiva smatrati prioritetnim zanimanjem? 


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Kozmopolios od 23 sata posvetili smo djelu svetoga Jeronima čiji veliku obljetnicu - 1600 godina od njegove smrti, obilježava čitava Europa.U eseju Kontekst Erazmova baselskog izdanja Jeronimovih djela doktor filozofije Daniel Miščin prikazuje značaj svetoga Jeronima iz perspektive udivljenja velikoga europskog humanista Erazma Rotterdamskom nad Jeronimovim djelom te se bavi okolnostima i kontekstom baselskog izdanja Jeronimovih djela iz 1516.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Godina 1941. Rat. Talijani bombardiraju Split. Narod je u skloništima. Meštar je zabrinut jer je Papundek u vojsci. I Tonči je otišao na frontu kao jugoslavenski oficir. Ferata je zatvoren u Lepoglavi. U cijeloj situaciji najbolje prolaze Jozo i njegov "netjak". Popravljaju prozore na razbijenim trgovinama i puni su novca koji troše na luksuznim mjestima. Jugoslavija se raspala, a u Split dolaze talijanski fašisti. Tonči je poginuo, a Papundek se vraća i odmah počinje s organiziranim djelovanjem. Dio je to sadržaja 12. epizode antologijske serije Velo misto, koja je na rasporedu u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.