Valceri, polke i druge špelancije

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold, tradicionalnim koncertom Valceri, polke i druge špelancije, obilježit će početak Nove 2021. godine.

Ove godine, 18. put, umjesto iz Zagrebačkog ili Varaždinskog HNK, gledatelji će koncert pratiti iz najljepšeg studija Hrvatske radiotelevizije, studija 10.

U jedinstvenom glazbenom programu obogaćenom atraktivnim aranžmanima, nastupit će Mia Dimšić, Pero Galić, Soul Fingersi, Drago Diklić, Tihomir Hojsak i Filip Novosel, klarinist Bruno Philipp, sopranistica Barbara Othman, tenor Filip Hozjak i Tomislav Goluban koji će se osim vokalom iskazati i na usnoj harmonici, a pridružit će im se i sudionica showa The Voice Ivona Šimunić.

 Koncert je na rasporedu u petak, 1. siječnja 2021. u 18:55 na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2), a kroz ove lijepe glazbene minute vodit će nas razigrani voditeljski par Ljiljana Vinković i Nikola Kristić.

 - Novo je iskustvo raditi ovakav tradicionalni koncert bez publike, uz pridržavanje mjera i stalnog opreza te u novom prostoru. Ipak, sretni smo svi, kako glazbenici tako i mi djelatnici HRT-a da našoj publici možemo i u ovim okolnostima priuštiti vrhunski glazbeni doživljaj. Zato vas sve pozivam da budete s nama i uživate u prvom glazbenom doživljaju u Novoj 2021. godini - izjavila je Ljiljana Vinković.

Uz glazbu iz pera Bože Potočnika, Siniše Leopolda, Ive Bozzottija, Dragutina Hruze, Tomislava Golubana, Marijana Makara, Filipa Novosela, Mije Dimšić, Drage Diklića, te atraktivne aranžmane i tradicionalne napjeve, zasigurno ni ovoga 1. siječnja neće manjkati sjajnih glazbenih doživljaja!

Redateljica je Mirena Stijačić, urednik Nikola Kristić, a producent Mate Letica.
Snimku, osim na HTV2, pratite i preko multimedijske usluge HRTi.