Druga strana: Živjeti od strasti ili za strast?

23. prosinca na HRT - HTV4 u 21:10

San svakog tinejdžera je imati najbrži auto, voziti utrke, pobjeđivati, biti okružen slavom, novcem i obožavateljima.


No, kako od toga napraviti poslovni pothvat, biti jedanaest puta prvak Hrvatske, medijska zvijezda na društvenim mrežama i živjeti svoje snove?

Svi će reći: "Lako je njemu. Otac mu je vozio automobilističke utrke tako da je on samo nastavio dobro uhodani "obiteljski biznis"." Je li to baš tako? Po sportski rezultatima, sin je nadmašio oca, 11 puta bio prvak Hrvatske, sedam puta osvojio INA Delta Rally i odlučio krenuti korak dalje.


Juraj Šebalj i Željko Kardum

Na putu do svjetske slave ispriječio se "novac". Ulaznica za Svjetsko prvenstvo u rallyju stoji milijun eura godišnje. Jer, rally nije sport nego biznis. I tu Juraj okreće poslovni model. Ne živi od utrka, nego za utrke. Osniva privatnu firmu koja nema nikakvog doticaja s automobilizmom, ali baca se na produkciju i nove medije, testira automobile, priča o automobilima, postaje regionalni influencer, vozi utrke i pobjeđuje za svoj gušt. Gost je Juraj Šebalj.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i sva emitirana izdanja.

Gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Reprizno izdanje na rasporedu je u srijedu u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.