Taj divni svijet mladunaca

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 28. prosinca na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 16:45 počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Taj divni svijet mladunaca.

Slatki mladunci ježa. Znatiželjni ptići pingvina. Zaigrani mladunci tuljana. Zavirite u najvažnije mjesece u životu životinja koje su tek došle na svijet.

Podijelite s njima iskušenja, nevolje i pobjede. Pogledajte što rade kad nitko ne gleda i saznajte što stoji iza njihova vesela, katkad i neobična ponašanja.

Ovo je vrhunska životinjska sapunica, svijet prepun dramatičnih događaja, ljubavi i hrabrosti u kojem mladunci prvi put odvažno kroče u istraživanje svijeta u kojemu žive.

U prvoj epizodi pratimo kako neobuzdani mladunac južnog bijelog nosoroga neprestano juriša na druge stanovnike parka i uzrokuje nevolje. Na udaljenoj obali Norfolka novorođeni mladunci sivog tuljana uče prvi korak preživljavanja: sisanje majčina mlijeka. Svjedočimo okotu žirafe pri kojemu mladunac pada na tlo i zatim se pokušava osoviti na noge.