Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U ovotjednoj emisiji Umjetnost u mreži od 12:30 donosimo vam priču o svetačkim ili crkvenim medaljicama koje su od samog početka pojavljivanja bile omiljene među vjerničkim pukom. Priču o svecima i biblijskim scenama na medaljicama ispričala nam je pomoćnica ravnateljice za arheološku baštinu Hrvatskog restauratorskog zavoda, arheologinja Ana Azinović Bebek.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Vladimira Vidrića Davno su sinule zvijezde... i Romanca.Ciklus Oda-birano od 18:15 iz prošlogodišnjeg užeg izbora za nagradu natjecanja Prix Italia ponovno donosi zanimljivu dokumentarno-glazbenu emisiju iz produkcije Irskog radija, koju je prevela i pripremila Karolina Rugle.

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Tee Gjergjizi Agejev Božić u našem gradu.


Večernji program pod naslovom Uvijek Prvi - kultura, posvećen kulturnim zbivanjima, poslušajte u 20:15.

Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica je Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke koje ove godine slavi 60 rođendan.Za okruglu obljetnicu kazalište je dobilo najljepše darove - mnogo strukovnih nagrada i nagrada publike. U samo dvije godine skupilo je pedesetak nagrada što je velika zasluga entuzijastične i kazalištu predane Magdalene Lupi Alvir. Koja je tajna njenog uspjeha? Poslušajte u Kulturnom kolokviju urednice Katarine Kolege, u prvome dijelu Večernjeg programa utorkom.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18:35 poslušajte emisiju Linija povjerenja, koja se bavi problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, a gosti su psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)Danas svoj 85. rođendan slavi hrvatski kralj mjuzikla Alfi Kabiljo, stoga mu posvećujemo emisiju Od podija do podija od 20 sati.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Od 20:05 prenosimo jedan od rijetkih tradicionalnih božićnih koncerata ususret ovome Božiću, onaj u zagrebačkoj Palači HAZU-a.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.