Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

26. prosinca na HRT – HTV 4 u 18:25

Zajedno smo u posljednjem ovogodišnjem izdanju međunarodnog TV magazina, u kojem su brižljivo odabrane teme koje nose dobre želje i vedro raspoloženje.

U blagdansko vrijeme malo tko malo ne pretjera s kolačima. No sve se češće javlja pitanje preosjetljivosti na neke sastojke hrane. Upoznajte Gofreeja, prvog mađarskog radnog psa koji otkriva gluten!

Uslijed klimatskih promjena više se ne može svugdje računati na bijeli Božić. Ali u Donjoj Bavarskoj uvijek ima dosta snijega i leda za stari sport s drvenim palicama i ljudi koji ih znaju napraviti.

Slovenski šumski rezervati Krokar na UNESCO-vu su popisu svjetske prirodne baštine. Tu se kroz mijene godišnjih doba može zorno pratiti kako je nekad izgledao život u svim europskim prašumama.

Radosnu vijest Božića srednjovjekovni je puk primao i preko izravnih, jednostavnih poruka u djelima vještih umjetnika – poput Hansa Klokera, autora prelijepih južnotirolskih drvenih oltara.

Svjetlan Junaković – hrvatski ilustrator, autor jedinstvenih slikopriča za djecu i odrasle, kipar, predavač studentima diljem svijeta, neiscrpni je izvor pozitivnih svjetova što se neumorno roje u njegovoj glavi.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić

Reprizno izdanje emisije možete pogledati u nedjelju u 15:05 i u 3:30.

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.