Sedam svjetova jedan planet: Europa

29. prosinca na HRT – HTV 1 u 21:05

Prije više milijuna godina nepojmljive su sile raskomadale Zemlju stvorivši naših sedam kontinenata. Svaki s vlastitim zasebnim životinjskim svijetom, svaki s vlastitom zasebnom klimom i reljefom. Bujna Južna Amerika. Golema Azija. Nagurana Europa. Izdvojena Australija. Ekstremna Sjeverna Amerika. Smrznuta Antarktika. I užarena Afrika.


Dokumentarna serija Sedam svjetova jedan planet vodi nas na putovanje na kontinent po kontinent, otkriva pravi karakter svakog od njih i prikazuje kako su oblikovali sav život koji se na njima može zateći. Serija zadivljuje krajolicima i nudi drame kakve biste očekivali kod divljih životinja. Ali prikazuje i malo poznate priče, po kojoj je svaki kontinent poseban.
Prepustite se iznenađenju neočekivanim. Zadivite se klasičnim predjelima. Neka vas spektakularna divljina ispuni strahopoštovanjem. To je pustolovina koja otvara oči, satkana oko svijeta koji ste mislili da poznajete.

5. epizoda: Europa

Sir David Attenborough istražuje Europu - prenaseljeni kontinent koji je čovječanstvo preobrazilo. Od malobrojnih i rijetko viđenih vukova do gotovo izumrlog iberijskog risa, ovaj kontinent treba zaštitu kako bi svojim divljim životinjama omogućio budućnost.
Koprodukcija: BBC Studios, BBC America, Tencent Penguin Pictures, ZDF i France Télévisions