Naš čo'ek u Africi

26. prosinca na HRT - HTV 1 u 14:10

Ovo je priča o iznimnom misionarskom radu fra Ivice Perića, koji djeluje u Ruandi, u župi Kivumu.


Gospodarski opterećena posljedicama krvavoga rata, danas je Ruanda jedna od najsiromašnijih država svijeta. Hrane je malo i većina obitelji pojede jedan obrok dva do tri puta tjedno. Kako bi pomogao svojim župljanima, fra Ivica Perić sagradio je školu, vrtić, te pokrenuo brojne projekte sve zahvaljujući donacijama hrvatskoga naroda i humanitarnog projekta "Srce za Afriku".

Fra Ivica Perić u Ruandi je naslijedio tragično preminulog fra Vjeku Čurića, koji je tijekom rata u Ruandi spasio na tisuće ljudi.

Šetajući i snimajući, četiri tjedna živjeli smo život djece Kivumua, malenog sela u središtu Ruande. Obišli smo novu školu koja može primiti čak 1.000 učenika. Ovaj put smo se družili s učenicima, razgovarali s njima, s fra Ivicom Perićem, obišli školu za djecu s posebnim potrebama, djecu s Downovim sindromom, u Butareu, družili se s djecom u novoizgrađenom vrtiću u sklopu centra Otac Vjeko, uživali u mjesnim čajevima i kavama, upoznali se s najstarijom živućom osobom u Kivumuu, bakom Margaretom koja ima 100 godina, i snimili još puno toga a sve to ne bismo mogli da nije Našeg čo'eka u Africi, fra Ivice Perića, i Humanitarne udruge Srce za Afriku.

 Scenarij:  Goran Bukovčan
Režija:  Dino Senčar
Godina proizvodnje:  2019.
Montaža:  Robert Ferenc
Snimatelj:  Dino Senčar
Producenti:  Dino Senčar, Maja Sajler Garmaz, Željko Garmaz