Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 badnje raspoloženje upotpunit ćemo prigodnim blues pjesmama raznih izvođača.U emisiji Religijski forum od 18:05, na korak do svetkovine Rođenja Isusa Krista - Božića, biskupi i bibličari kršćanskih zajednica govore kako bi to izgledalo da je Isus rođen u naše vrijeme. Bit će riječi i o Božiću koji postaje državni praznik u Iraku, a u iščekivanju Europskog susreta mladih predstavljamo nosač zvuka Tvoja riječ je svjetlo - Pjesme iz Taizéa, Taizé zbora iz Mostara.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputit će čestitku vjernicima i ljudima dobre volje u povodu blagdana Božića, a emitiramo je od 19:20.


Foto: Dario Njavro za HRT

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Dunje Tokić Božićna priča.

Ovoga Božića, možda kao nikada prije, svi trebamo čaroliju, pa stvorimo je sami. Mi ćemo na Badnju večer okupiti Hrvate cijeloga svijeta u jednu veliku obitelj. Nitko neće biti sam. Toplina koju nam naši iseljenici iz daleka šalju zagrijat će nam svima srca. Iza nas je izazovna 2020. godina, godina u kojoj vrijeme nije stalo, ali kao da je mnogo toga stavljeno na čekanje. Potraga za boljim životnim mogućnostima i višim standardom, unatoč pandemiji, ostala je aktualna, ali svjedočili smo novim trendovima, iseljavanjima iz jedne europske zemlje u drugu. U svijetu migracija velika je uloga i odgovornost Crkve. Kako odgovara na nove izazove, osuvremenjuje li se dušobrižništvo? O tome razgovaramo u emisiji Hrvatima izvan domovine od 20:15 s dr. Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Uz susrete i priče doći ćemo i do Visa čiji su recept za božićni hib čuvali Hrvati u Kanadi! Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Filmsko-glazbena emisija U drugom filmu na Drugom programu Hrvatskoga radija od 10 sati donosi božićne filmove i glazbeni ugođaj prigodan baš za Badnjak. Koji su vam omiljeni božićni filmovi? Koju pjesmu uvijek volite čuti na soundtracku nekog filma?Ovoga četvrtka, na sam Badnjak, gost Homo spiensa od 12:35 je bibličar, profesor Katoličko-bogoslovnog fakulteta te jedan od organizatora e-duhovnih vježbi fra Darko Tepert.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Izravni prijenos ponoćke iz Zagrebačke katedrale poslušajte od 21 sat. Ponoćku predvodi kardinal Josip Bozanić.

U Jazz sessionu od 23:30 ispratite Badnju večer uz prigodni jazz album popularne američke zvijezde, pjevačice i pijanistice Diane Krall. Album Christmas Songs objavila je 2005. za izdavačku kuću Verve records, a klasične američke popularne božićne teme donosi u sofisticiranoj, melankoličnoj i smoky atmosferi.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

1943. - 1947. Umjesto poraženih Talijana u grad ulaze Nijemci. Nastupajuća zima donosi bijedu i glad. Violeta i dalje održava vezu s partizanima preko Očalinka. Grad je gotovo pust i ljudi žive u skloništima. Unatoč nedaćama, Duje i Pegula obnavljaju Hajduk i s cijelom momčadi bježe na Vis. Za to vrijeme Kata se preselila Violeti koja osjeća strah živeći sama. Dio je to sadržaja 14. epizode antologijske dramske serije Velo misto koja počinjeu 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.